Paul de Leeuw Beeld © ANP

Paul de Leeuw viel 7 kilo af door slechte kijkcijfers

16 juni 2022 20:25

Paul de Leeuw (60) is recent gaan sporten omdat de kijkcijfers van zijn nieuwe programma 'Busje komt zo' tegenvielen. Dat bekent de NPO-coryfee in de podcast 'Dit komt nooit meer goed', die donderdagavond online is gezet.

"Ga daar nou eens een keer iets aan doen!"

"Ik vind het zelf een van de leukste programma’s die ik gemaakt heb", aldus Paul. "Maar omdat ze tegenvielen, dacht ik toen ik terugkeek: wat een dikke kop toch op tv. Dus vanwege de teleurstelling ben ik naar een personal trainer gegaan. Van die dingen die je nooit dacht te gaan doen. Of waarvan je dacht dat ze verkeerd zouden aflopen." Het irriteerde de presentator naar eigen zeggen ook dat hij overal discipline in heeft 'behalve in eten en zuipen'. "Ga daar nou eens een keer iets aan doen!"

Deze onverwachte stap betekent een wereld van verandering voor Paul, voegt hij daaraan toe. "Die gozer heeft het knopje ‘sportiviteit’ bij mij gevonden", prijst de cabaretier. "Ik ben nu drie weken bezig, ik volg een streng dieet. En ik ben bijna 7 kilo afgevallen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter van der Vorst: 'Paul de Leeuw en RTL was geen goede match'

De Busje komt zo-presentator vindt het 'kut dat de cijfers minder zijn'. "Dit is wat ik kan, dit is het allerbeste dat ik in jaren heb gedaan. Als dat dan niet wordt bekeken, is het momentum misschien voorbij." Hij ligt er echter niet wakker van: "De NPO is blij met het programma. En we gaan onderzoeken waar het aan ligt."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!