Elon Musk tijdens het Met Gala in New York. Beeld © AFP

Kind van Elon Musk vraagt naamsverandering aan

21 juni 2022 02:30

Een van de acht kinderen van Elon Musk (50) heeft bij een rechtbank in Los Angeles het verzoek ingediend niet langer Musk te heten. Volgens de 'L.A. Times' deed Vivian dat in april, enkele dagen na haar achttiende verjaardag.

"Ik wil niet langer op welke manier dan ook verbonden wil zijn met mijn biologische vader"

De aanvraag voor de naamsverandering ging ook over de voornaam van de achttienjarige, die transgender is en daarom nu Vivian wil heten. In de petitie omschrijft ze de redenen voor haar verzoek om een nieuwe voor- en achternaam als haar genderidentiteit en 'het feit dat ik niet langer op welke manier dan ook verbonden wil zijn met mijn biologische vader.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ex-vrouw van Elon Musk wordt om opvallende reden aangeklaagd

Alhoewel niet duidelijk is wat er is misgegaan tussen Elon en zijn kind, kwam de Tesla-oprichter in 2020 onder vuur te liggen om twee tweets waarin hij aangaf achter transpersonen te staan, maar de veranderende voornaamwoorden 'een esthetische nachtmerrie' te vinden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BBC maakt documentaire over 'ware aard' Elon Musk

Vivian is de dochter van Elon en Justine Wilson, en wil voortaan de achternaam van haar moeder gebruiken. Elon en Justine kregen samen zes kinderen. Hun oudste zoon Nevada overleed in 2002 toen hij tien weken oud was. In 2004 kwamen Vivian en haar tweelingbroer Griffin ter wereld, drieling Kai, Saxon, en Damian volgde twee jaar later. Elon heeft ook twee jongere kinderen met zangeres Grimes.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!