Yolanthe Cabau Beeld © ANP

Yolanthe over onzekerheid: 'Kon echt gemeen tegen mezelf zijn'

26 juni 2022 10:22

Ze is fit, poseert regelmatig op social media met weinig op het lijf en straalt veel zelfvertrouwen uit. Dat neemt niet weg dat Yolanthe Cabau (37) weleens onzeker is, zo vertelt ze in het 'Grazia Zomerboek'.

"Ik geloof er heilig in dat je het positief voor jezelf moet benaderen"

Toen Yolanthe jonger was kon de onzekerheid haar in de weg zitten. "Het verschil met vroeger is dat ik mezelf daar niet meer op afreken. Toen ik jong was, kon ik echt gemeen tegen mezelf zijn", vertelt ze. Dat begon toen ze voor het eerst op televisie te zien was. Zo speelde Yolanthe van 2005 tot 2008 in Onderweg Naar Morgen. 

"Ik ben als tiener begonnen bij de televisie en ineens vindt heel Nederland wat van je. Je bent te vol, hebt een te rond gezicht. Die meningen ga je overnemen. Vervolgens sla je – zonder dat je het zelf doorhebt – door in het afvallen en zegt iedereen: 'Ze is te dun.' Woorden kunnen veel wegen, het is allemaal energy. Dus ik geloof er heilig in dat je het positief voor jezelf moet benaderen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yolanthe geeft update over relatiestatus: 'De liefde is voor altijd'

Tegenwoordig kraakt de actrice zichzelf niet meer af als ze in de spiegel kijkt. Ze is dankbaar voor haar gezondheid én haar figuur. "Ik zit nu in een fase waarin ik erg blij ben met mijn lijf, maar ik heb ook mijn dingetjes", zegt ze.

"Acht maanden geleden bijvoorbeeld was ik veel gespierder, omdat ik meer tijd in de sportschool doorbracht. Ik had zelfs blokjes. Dat vond ik dan weer te veel van het goede, en nu heeft die sixpack plaatsgemaakt voor een buik met van die zachte lijntjes."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yolanthe Cabau: 'Lijkt soms of mensen denken dat ik geen gevoel heb'

Na de breuk met Wesley Sneijder is Yolanthe nog meer aan haar gezondheid gaan werken. Meer daarover vertelt ze in onderstaande video in gesprek met Bridget Maasland: 

Het hele interview met Yolanthe lees je nu in het Grazia Zomerboek. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!