John van den Heuvel en partner Mariette Van Schie Beeld © ANP

John van den Heuvel deelt details over eerste ontmoeting met zijn vrouw

22 juni 2022 18:40

Waar sommige stelletjes hun ontmoeting omschrijven als een sprookje, onthult John van den Heuvel (59) dat de vork bij hem en zijn vrouw toch net iets anders in de steel zat. In de podcast 'Eetgeheimen' van Miljuschka (36) legt John uit dat het 'een ordinair verhaal' is.

"Ze is nooit meer weggegaan"

John is al ruim 39 jaar gelukkig in de liefde met zijn vrouw Mariette Van Schie. In 1983 viel hij als een blok voor haar tijdens zijn mannenvakantie naar de Spaanse Lloret de Mar. Met zijn 'brandweerrode BMW' arriveerde hij aan de Spaanse kust en maakte zich op voor onvergetelijke avonden in de discotheek. De wilde avonden maakten al gauw plek voor romantiek. "In het weekend van de tweede week leerde ik mijn vrouw kennen in de discotheek." Nadat hij haar vroeg om mee te gaan dansen, bleek ook John indruk te hebben gemaakt op Mariette. "Ze is nooit meer weggegaan. Daar komt het eigenlijk een beetje op neer."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel denkt nog niet aan stoppen: 'Gaat om hoe je je voelt'

Of dit bij een vakantieliefde bleef, wist John niet zeker. "Ik ging eerder naar huis, want zij bleef nog een week na mij. Dus ik had zoiets van: die zie ik nooit meer terug, want die gaat er nog een week het beest uithangen." Om die reden besloot hij de touwtjes in handen te nemen, maar in plaats van haar direct uit te vragen het over een andere boeg te gooien. "De zomerhit van dat jaar was 'Dolce Vita' van Ryan Paris. (...) Die wilde ik daar kopen, maar was toen niet leverbaar. Zij zou hem voor mij meenemen, want in Nederland was het nog niet te koop. Dat was een beetje een trucje waarvan ik dacht: misschien dat ze dat toch doet en dan zie ik haar in ieder geval." En dat gebeurde ook, want een week na haar vakantie kwam de Haarlemse Mariette met de trein naar Amsterdam. "Toen had ze die plaat bij zich en daarna zijn we samen gaan wonen in Amsterdam."

Dat het echte liefde is, weet John zeker: "Zij heeft zoveel met mij meegemaakt en we hebben zoveel mooie dingen, maar ook nare en verdrietige dingen meegemaakt. Daarom kan ik me niet voorstellen dat we ooit uit elkaar zouden gaan." 

John en zijn vrouw hebben drie zoons en een dochter samen. Op 11 april 1991 kwam hun dochter na negen maanden zwangerschap levenloos ter wereld. 

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Wesp opent aanval op onverschrokken John van den Heuvel

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!