Sander Hoogendoorn Beeld © ANP

Sander Hoogendoorn 'rouwt' om einde radioshow

23 juni 2022 06:00

Sander Hoogendoorn (34) kijkt er na het stoppen van zijn radioshow 'Sanders Vriendenteam' op NPO 3FM naar uit om even geen radio te maken. Donderdagochtend presenteert de radio-dj na bijna vier jaar zijn laatste ochtendshow. "Ik kan nu even uitzoeken wat radio voor me is en wat het voor mij betekent. Ik denk dat het heel goed is om even terug te kijken", vertelt Sander aan het 'ANP'.

"Ik ben aan het idee gewend, dus de boosheid en het verdriet is wel weg"

Sander maakte in april bekend te moeten stoppen met zijn programma. "Ik ben aan het idee gewend, dus de boosheid en het verdriet is wel weg", zegt hij nu. "Maar het is net als met rouwen. Het is iets dat niet zomaar van de ene op de andere dag weg is. Ik vind het nog steeds heel jammer dat het zo is." Mai Verbij en Mark van der Molen nemen vanaf vrijdag de ochtendshow op NPO 3FM tijdelijk over, maakte Sander maandag bekend in zijn show.

In zijn laatste uitzendweek is Sander vooral bezig om 'extra te genieten'. "Dus ook van het opstaan, douchen, het eten geven van de kat. Het is best een bijzonder ochtendritueel dat niet veel mensen hebben." In de laatste shows probeert de dj 'een spons van alle herinneringen van de afgelopen vier jaar' te zijn. Donderdagochtend presenteert Sander voor de laatste keer Sanders Vriendenteam. In die show komt zijn favoriete band, The Vices, spelen. "Dat vind ik heel tof. Zij hebben het vaakst bij ons gestaan en we zijn erg met elkaar meegegroeid." Rondé speelt het laatste nummer van de laatste show: 'Hard To Say Goodbye'. "Dat is de allerlaatste."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Hoogendoorn moet stoppen met ochtendshow 3FM: 'Superjammer'

Sander kijkt 'met blijdschap en geluk' terug op het maken van zijn show. Een van de hoogtepunten vindt hij Sanders Vriendenopvang. "Toen hebben we een skatebaan afgehuurd tijdens de lerarenstaking. Dat was echt een kinderdagverblijf voor volwassenen en kinderen die niet naar school konden", zegt hij. Tekenend voor het Vriendenteam, vindt hijzelf. "We kwamen altijd wel op voor de minder sterke groepen in de samenleving."

Dat hij vier jaar lang een ochtendshow had mogen presenteren had Sander nooit gedacht of durven dromen. "Ik had nooit die ambitie, omdat ik dacht dat is iets voor Edwin Evers, Giel Beelen en Gerard Ekdom. Toen werd het aan mij gevraagd en dacht ik wel meteen: ik wil het met anderen doen. Zo is het Vriendenteam ontstaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ontslagen 3FM-dj Herman Hofman ontroerd door steun van fans

Nu zijn show stopt en Sander de teleurstelling een plekje heeft kunnen geven, heeft hij veel zin in nieuwe avonturen. "En geen verplichte wekker meer om 04.00 uur 's ochtends. Ik denk dat ik me zowel mentaal als fysiek wel beter ga voelen als ik niet chronisch vermoeid ben." Sander traint momenteel voor een marathon en binnenkort gaat hij op wandelvakantie in Oostenrijk.

Toekomstplannen zijn er genoeg, verzekert Sander zijn luisteraars. "Ik maak me geen zorgen, maar ik kan nog niets over de plannen en ideeën zeggen." Het is iets dat hem tegelijkertijd steekt, omdat Sander altijd eerlijk wil zijn tegen zijn luisteraars. "Het voelt nu als een soort barrière die ik binnenkort hopelijk kan verbreken."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!