Peter Gillis Beeld © ANP

Peter Gillis moet boete van 250.000 euro betalen

23 juni 2022 20:09

Oostappen Groep, het vakantieparkenbedrijf van Peter Gillis (60), moet een boete betalen van 250.000 euro betalen aan gemeente Peel en Maas voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten op vakantiepark De Berckt in het Limburgse Baarlo. Dat bevestigt Peter aan het ANP na berichtgeving van 'De Telegraaf'.

"De brief ligt op de mat"

"De brief ligt op de mat", zegt Peter. "Voor 10 juli moet ik een dwangsom van 250.000 euro betalen." Over de reden van de boete kon Peter verder niets vertellen. "Dat moet ik nog allemaal uitzoeken." Wel wist de eigenaar van het vakantiepark dat er kort geleden een controle is geweest op het park in Baarlo. "Dat moet ik verder aan de beheerder van dat park vragen." Twee jaar geleden dreigde de gemeente Peel en Maas al met een boete voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter Gillis komt met eigen 'code' om fakenews te bestrijden

Peter, die te zien is in de SBS6-realitysoap Familie Gillis: Massa is Kassa, kwam eerder deze maand al negatief in het nieuws door vermeende misstanden rondom zijn vakantieparken. Het Eindhovens Dagblad bracht een groot verhaal over Peter en hoe hij stelselmatig regels zou overtreden. Vijf burgemeesters van gemeenten waar hij actief is overwegen daarom vergunningen in te trekken. Roland van Kessel, burgemeester van de Noord-Brabantse gemeente Cranendonck, is zelfs voornemens om de drank- en horecavergunning te weigeren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nicol en Peter Gillis kopen 'pornopaleis' van €2,2 miljoen

In een reactie liet Peter weten dat hij zich niet herkent in het verhaal. "Ik heb altijd kunnen lezen en schrijven met gemeentes maar als zij landelijk opdrachten krijgen, dan weet ik ook niet wat er allemaal gebeurt. Maar ik ben ook een ondernemer, dus ja ik zoek heus wel ooit het randje op", zei hij tegen Omroep Brabant.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Talpa reageert niet op vermeende misstanden in vakantieparken Peter Gillis

Naar de gang van zaken op de parken van Peter wordt al langer onderzoek gedaan door justitie. Bij een grootschalige inval van de FIOD en politie in mei 2019 werden onder meer arbeidsmigranten aangetroffen die illegaal waren gehuisvest. Ook werden overtredingen op het gebied van brandveiligheid geconstateerd.

Peter Gillis dreigt vergunningen voor vakantieparken te verliezen

03:34

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!