Jaimie Vaes Beeld © ANP

Jaimie Vaes openhartig: 'Raakte steeds verder verwijderd van mezelf'

24 juni 2022 11:46

Jaimie Vaes (32) deed drie maanden geleden aangifte tegen Lil Kleine (27) nadat een incident was gefilmd waarbij hij haar met haar hoofd tussen een autodeur klemde en de deur dicht ramde. In 'Khalid & Sophie' sprak ze afgelopen april voor het eerst over het voorval. "Wat het teweegbracht was bijna alleen maar positiviteit", blikt ze terug in een bijzonder openhartig gesprek met 'ELLE' op dat gesprek. "Dat gaf extra steun en de bevestiging dat ik op het goede pad zat, dus dat was fijn."

"Het is ook niet een onderwerp waar mensen makkelijk over praten en het was ook gewoon wijselijk dat ik mijn mond hield. Er was geen ruimte voor"

Zichzelf tegenover heel Nederland blootgeven, heeft ook Jaimie zelf geholpen. "Er zijn zoveel vrouwen in een soortgelijke situatie of heftiger, er is behoefte aan gesprek. Ik heb nu een stem en ik voel dat ik hier iets kan betekenen. Het helpt me misschien ook bij het verwerkingsproces", geeft ze aan in het blad.

"Door de situatie waar ik in zat ben ik mijn mond gaan houden. Het is ook niet een onderwerp waar mensen makkelijk over praten en het was ook gewoon wijselijk dat ik mijn mond hield. Er was geen ruimte voor", vervolgt de socialmediaster. "Daardoor raakte ik wel steeds verder verwijderd van mezelf. Want ik heb wel een mening en geef die ook graag."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Jaimie Vaes opgelucht na doen van aangifte'

Jaimie ontving de afgelopen tijd enorm veel aangrijpende verhalen van mannen en vrouwen in soortgelijke situaties die ze 'niet wilde en kon negeren'. Op iedereen persoonlijk reageren kan ze niet, dan zou ze nu nog steeds aan het typen zijn. Maar ze gaat er wel iets mee doen. "Er komt in ieder geval iets moois aan, een project, waar ik nu nog niet zoveel over kan zeggen", aldus Jaimie.

"Ik heb een lange tijd veel gelaten. Omdat ik me niet lekker voelde, omdat de thuissituatie het niet toeliet of omdat het niet gewaardeerd werd. Nu heb ik zoiets: let's go, we gaan ervoor. Het geeft een goed gevoel om weer eigen keuzes te maken en onafhankelijk te zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lil Kleine en Jaimie Vaes beiden aanwezig op extravagant huwelijk

Het Openbaar Ministerie liet woensdag weten dat het onderzoek naar Lil Kleine, wiens echte naam Jorik Scholten is, nog steeds loopt. Het onderzoek werd half februari gestart. Het Openbaar Ministerie liet toen weten de rapper te verdenken van poging tot zware mishandeling van zijn verloofde. Vlak voor het incident werd Lil Kleine nog veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het mishandelen van een man in een nachtclub in Amsterdam.

Jaimie Vaes geeft zich volledig bloot in nieuw seizoen realityshow

04:58

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!