Miljuschka Witzenhausen Beeld © ANP

Miljuschka steunt moeder Astrid Holleeder: 'Jouw kracht is ongekend'

24 juni 2022 13:29

Willem Holleeder (64) is vandaag in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot een levenslange celstraf. Volgens het gerechtshof gaf 'De Neus' opdracht voor een reeks moorden en moet hij daarom de rest van zijn leven achter slot en grendel blijven. Een opluchting voor zijn zus Astrid Holleeder (56) en haar dochter Miljuschka Witzenhausen (36).

"Lieve mama, jouw kracht is ongekend"

Miljuschka deelt na de bekendmaking van het nieuws een foto waarop ze de hand van haar moeder vasthoudt. Op haar pols pronkt de tatoeage die ze liet zetten als ode aan haar dappere moeder. 'Lieve mama, jouw kracht is ongekend', schrijft de tv-kok bij de post.

Miljuschka kan haar moeder alleen in het geheim zien. Astrid zit namelijk ondergedoken nadat ze belastende verklaringen aflegde tegen haar broer. Een foto van haar gezicht op Instagram posten is dan ook geen optie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljuschka Witzenhausen wil 'een leuk interview-programma'

De rechtbank legde Holleeder in eerste aanleg in juli 2019 een levenslange gevangenisstraf op. Hij heeft altijd ontkend dat hij iets met de moorden te maken had. Daarom ging hij drie jaar geleden al een half uur na het oordeel van de rechtbank in hoger beroep.

De nu 64-jarige is veroordeeld voor de liquidaties op Cor van Hout en Robert ter Haak (2003), Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006), waar hij de opdracht voor gaf. Holleeder heeft aangegeven in cassatie te gaan.

John van de Heuvel kijkt met ongeloof naar hoger beroep Holleeder

05:26
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljuschka Witzenhausen blikt terug op TMF-tijd: 'Was de stoere babe'

Ook acht het hof bewezen dat Holleeder deelnam aan een criminele organisatie en achter een eerdere mislukte aanslag op Mieremet in 2002 zat. Verder is een aantal schadeclaims van nabestaanden toegewezen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!