Amber Heard Beeld © ANP

Amber Heard in hoger beroep in zaak Johnny Depp

25 juni 2022 10:16

Amber Heard (36) is zoals eerder al aangekondigd in beroep gegaan tegen het vonnis in de smaadzaak die haar ex-man Johnny Depp (58) begin deze maand heeft gewonnen. Dat liet de advocaat van de actrice vrijdag volgens Amerikaanse media weten tijdens een overleg in de rechtbank met de advocaten van de acteur.

De jury oordeelde op 1 juni dat Amber een schadevergoeding van miljoenen dollars aan haar ex-man moet betalen. De partijen kwamen vrijdag in de rechtbank in Fairfax in de staat Virginia bijeen om het over de regeling te hebben. Kort voor dat overleg kondigde de advocaat van de actrice aan dat ze in beroep gaat tegen het vonnis. Na de uitspraak zei hij al dat zijn cliënte dat van plan was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Amber Heard is niet uit Aquaman 2 geknipt'

Johnny had Amber aangeklaagd vanwege een opiniestuk dat ze had geschreven over haar ervaringen met huiselijk geweld. Ze noemt in het artikel geen naam, maar volgens de acteur is het overduidelijk dat het artikel over hem gaat. Hij zei dat zijn carrière en reputatie daaronder hebben geleden en eiste een schadevergoeding. De jury gaf hem gelijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amber Heard neemt jury niets kwalijk: 'Hij is een fantastisch acteur'

Amber had een tegeneis ingediend en werd op één punt in het gelijk gesteld. De jury bepaalde dat er sprake was van laster toen Johnny's advocaat haar beschuldigingen van misbruik eerder een 'hoax' noemde. Daarom moet de acteur zijn voormalig echtgenoot 2 miljoen dollar betalen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!