Tineke de Nooij Beeld © ANP

Tineke de Nooij keert weer terug op de radio

25 juni 2022 22:30

Tineke de Nooij (81) is nog geen half jaar nadat ze met pensioen ging teruggekomen van haar beslissing om te stoppen met radio maken. Het icoon krijgt binnenkort zendtijd op het digitale themakanaal 'Vintage Veronica' van Radio Veronica. Dat zegde zenderbaas Rob Stenders (57) zaterdag toe nadat Tineke kenbaar maakte dat ze spijt had dat ze was gestopt.

"Ik mis het zo ontzettend. Ik mis gewoon dit"

"Ik mis het zo ontzettend. Ik mis gewoon dit", zei Tineke in een speciale, vier uur durende veteranen-uitzending op Veronica. Daarin stonden coryfeeën als Leo van der Goot, Francis Dix, Ad Bouman en De Nooij centraal. "Ik zit thuis met drie poezen in het bos. Ik meen dat echt. Ik mis de muziek. Ik kom vandaag chagrijnig binnen omdat het hartstikke warm is, en al die trappen lopen en gedoe… en ik zet die koptelefoon op en het is er."

Tineke stelde dat ze misschien 'maar weer eens een keer' iets ging doen. "Ik denk op internet of zo, iets heel stoms. En als jullie roepen 'we hebben een paar leuke uren', nou dan kom ik langs."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Tineke de Nooij geridderd na laatste radio-uitzending

Rob was ook aanwezig in de studio en bood Tineke direct een plek aan. "Dit moet wel te regelen zijn, Tineke", aldus de dj en zendermanager. "We geven je je hobby terug." De Nooij reageerde blij verrast op de aanbieding van Stenders. "Ik ben helemaal verbijsterd. Wat leuk. Goed zo. Ik wil jullie bedanken. Wauw. Ik kom hier dus terug?"

Tineke nam eind januari na zestig jaar afscheid van de radio toen ze haar Omroep MAX-programma TinekeShow voor het laatst presenteerde op NPO Radio 5. Ter gelegenheid van haar pensioen werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Met een programma op Vintage Veronica keert Tineke terug bij haar roots. Ze was in 1960 betrokken bij de oprichting van Radio Veronica en werd er de eerste vrouwelijke discjockey van Nederland.

De precieze invulling van de uren van Tineke is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk op welke termijn ze te horen is.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!