Esmée van Kampen Beeld © ANP

Esmée van Kampen stopt met acteren en gaat terug naar de schoolbanken

27 juni 2022 12:23

Esmée van Kampen (34) gaat stoppen met hetgeen waar we haar allemaal van kennen: acteren. Het is misschien niet iedereen opgevallen, maar Esmée is zonder het aan te kondigen gestopt met haar acteerwerk.

"De entertainmentindustrie is verzadigd met dezelfde mensen"

Jarenlang was Esmée te zien in reclames, maar ook in de bekende serie Familie Kruys. Toch zien we haar de laatste jaren vooral als 'zichzelf' op televisie, bijvoorbeeld in Ranking the Stars of De Verraders.

Op Instagram Stories vertelt Esmée dat acteren haar niet meer bracht wat ze zocht. 'Het acteren op zichzelf lijnt niet meer op met de persoon die ik van binnen voel en het is tijd voor een andere wind. De entertainmentindustrie is verzadigd met dezelfde mensen en er is weinig ruimte voor vernieuwing en inclusiviteit. Dat ben ik zat.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Gepeste Esmée van Kampen wilde sproeten van gezicht snijden

Maar wat gaat Esmée dan doen? Ze is een heel andere weg ingeslagen en studeert nu edelsmederij. Ze maakt dan ook haar eigen sieraden. Toch blijft de deur naar de acteerwereld op een kier staan. 'Laten we eerlijk wezen: een student verdient niks. En de hypotheek moet worden betaald, he?'

In Ranking the Stars besprak Esmée ook nog een andere carrièreoptie: het starten van een OnlyFans-account. In de video hieronder zie je daar meer over.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Esmée van Kampen woest om 'edit' van De Verraders: 'Misselijkmakend'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!