Paul Haggis Beeld © ANP

Paul Haggis in oktober voor de rechter na vermeend misbruik

28 juni 2022 02:15

Crash-regisseur Paul Haggis (69) moet zich op 11 oktober melden in een rechtbank in Manhattan. Een studiomedewerker heeft hem aangeklaagd voor een verkrachting die volgens haar in 2013 plaatsvond. De filmmaker is een rechtszaak tegen de vrouw begonnen waarin hij haar beschuldigt van afpersing.

Paul stelt dat wat er tussen hem en de vrouw is gebeurd na een première in 2013 met wederzijdse instemming heeft plaatsgevonden. Hij beweert dat de advocaat van de vrouw hem in november 2017 benaderde met nog niet ingediende rechtbankpapieren en een uitnodiging te praten over een schikking. In een daaropvolgend telefoongesprek zou de advocaat namens de vrouw 9 miljoen dollar hebben geëist.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Paul Haggis onder huisarrest na beschuldiging van verkrachting

De filmmaker verblijft momenteel onder huisarrest in een hotel in de Italiaanse stad Brindisi, omdat hij ook daar door een vrouw wordt beschuldigd van seksueel misbruik. Paul, die in Italië was om masterclasses te geven op een cultureel festival, ontkent.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Regisseur Paul Haggis (69) in Italië opgepakt voor misbruik jonge vrouw

De Canadees is vooral bekend van de film Crash, waarvoor hij twee Oscars won. Ook is hij een voormalig lid van de Scientology Kerk. Hij sprak zich onder meer in de documentaire Going Clear: Scientology and the Prison of Belief en de serie Leah Remini: Scientology and the Aftermath stevig uit tegen de kerk.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!