Beeld © ANP

Johan Nijenhuis krijgt 16e Gouden Film voor Marokkaanse Bruiloft

28 juni 2022 15:00

Regisseur Johan Nijenhuis (54) heeft de zestiende Gouden Film uit zijn carrière behaald. De Twentse filmmaker kreeg de onderscheiding voor de romantische komedie 'Marokkaanse Bruiloft', die binnen drie weken meer dan 100.000 bezoekers heeft getrokken.

Johan deelt de onderscheiding dit maal met initiatiefneemster en schrijfster Mina El Hannaoui. De regisseur staat met zijn zestien Gouden Films op eenzame hoogte. Eerder kreeg hij al Gouden Films voor grote hits als Costa! (2001), de Zoop-trilogie (2005-2007), Verliefd op Ibiza (2013) en Cuba (2019), Toscaanse Bruiloft (2014) en De Beentjes van Sint-Hildegard (2020).

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Nijenhuis en Yuki Kempees in nieuwe reeks Slimste Mens

Marokkaanse Bruiloft gaat over een single, jonge vrouw die ervan droomt om een succesvolle advocaat te worden, maar haar familie vindt het belangrijker dat ze eindelijk eens gaat trouwen. De hoofdrollen worden gespeeld door acteurs Soumaya Ahouaoui, Nora El Koussour, Pip Pellens en Nabil Aouled Ayad.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe film Johan Nijenhuis brengt New York naar Nederland

De film trok ook bekijks op de markt van het festival van Cannes, waar de acteurs en Johan half mei acte de présence gaven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Nijenhuis scoort met Onze Jongens in Miami

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!