Beeld © ANP

Alec Baldwin ontvangt bakken kritiek na interview Woody Allen

29 juni 2022 05:14

Alec Baldwin (64) heeft veel kritiek gekregen op het interview dat hij hield met Woody Allen (86) op Instagram. De acteur heeft volgens zijn volgers 'de domste keuze ooit gemaakt'.

"Dat zegt genoeg: meneer wil geen tegenspraak hebben"

"Dus dan ben je Alec Baldwin, een man die vorig jaar een collega om het leven bracht tijdens de opnames van de film Rust. Iets waarvoor hij eigenlijk nauwelijks verantwoordelijkheid heeft genomen. En dan denk je dat het een goed idee is om Woody Allen te interviewen?! De man die ervan beschuldigd is zijn adoptiedochter Dylan misbruikt te hebben en vervolgens met de adoptiedochter van zijn voormalige geliefde Mia Farrow is getrouwd... hoe wil je je carrière nog meer om zeep brengen?" schrijft een volger. Een ander zegt: "Wow, hij zet tijdens het gesprek de optie uit om commentaar te geven. Dat zegt genoeg: meneer wil geen tegenspraak hebben, want stel je toch eens voor dat iemand een lichte vorm van kritiek heeft. Nou beste Alec, zeg je filmcarrière maar vaarwel."

Voorafgaand aan het interview liet Baldwin al weten geen zin te hebben in eventuele kritiek. "Laat me vooropstellen dat ik GEEN BEHOEFTE heb aan waardeoordelen van anderen en schijnheilige reacties. Ik ben OVERDUIDELIJK iemand met mijn eigen waarden en normen en het kan me NIET SCHELEN wat iemand anders ervan vindt. Als jullie vinden dat er een zaak moet komen in de vorm van een HBO-documentaire, dan is dat jullie probleem."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Alec Baldwin opgelucht na rapport dodelijk schietincident

Alec verwijst hiermee naar de HBO-documentaire Allen v. Farrow, over de beschuldigingen van seksueel misbruik van Allens adoptiedochter Dylan. De regisseur zou haar op 7-jarige leeftijd hebben misbruikt, iets wat Allen altijd heeft ontkend. Het interview van Alec volgt op de publicatie van Woody's boek 'Zero Gravity', dat begin juni werd uitgebracht.

De acteur en regisseur hebben in het verleden vaker met elkaar gewerkt, onder meer aan de films Allen on Alice (1990), To Rome With Love (2012) en Blue Jasmine (2013). Alec is ook een van de mensen die Woody altijd is blijven verdedigen terwijl hij onder vuur lag wegens vermeend misbruik.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Amy Schumer moest grap over Alec Baldwin schrappen bij Oscars

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!