Dakota Johnson Beeld © ANP

Fifty Shades-actrice klapt uit de school over gang van zaken: 'Nooit eerder over gepraat'

29 juni 2022 09:43

Dakota Johnson (32) heeft haar kritiek geuit op het maken van de 'Fifty Shades'-trilogie. Volgens de actrice was het maakproces een chaotische bedoening en ontbrak het in de films aan seksuele spanning die in het boek wél werd beschreven. Dakota had haar rol als Anastasia Steele dan ook heel anders voor zich gezien, vertelt ze in 'Vanity Fair'.

"Het was altijd een strijd met haar"

Volgens Dakota had de schrijver van het boek, E.L. James, een te grote vinger in de pap tijdens het maken van de film. "Ze had heel veel controle. Elke dag, de hele dag. Ze stond erop dat sommige dingen gebeurden zoals zij het wilde", aldus de actrice.

Maar in Dakota's ogen werkten sommige dingen gewoon niet in de film. "Het was altijd een strijd met haar. Altijd." Er waren heel veel punten waarop de schrijfster en de actrice met elkaar van mening verschilden.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dakota Johnson heeft leren leven met haar depressies

"Ik heb hier nooit eerder zo open over gepraat", zegt Dakota in het interview. "Omdat je de film recht wil doen. Ik ben wel trots op het uiteindelijke resultaat, maar het was een lastige situatie."

Toch heeft Dakota geen spijt van de rol. "Maar als ik van tevoren had geweten hoe het proces zou lopen, zou ik waarschijnlijk nee gezegd hebben. Ik denk dat niemand het dan had gedaan."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dakota Johnson en Chris Martin zetten volgende stap in relatie

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!