Danny de Munk Beeld © ANP

Danny de Munk onderneemt stappen: 'Valse aangifte'

30 juni 2022 18:34

Danny de Munk (52) heeft donderdagavond voor het eerst op camera gesproken over de beschuldigingen van verkrachting en seksueel overschrijdend gedrag aan zijn adres. "Ik heb nooit iemand gedwongen. Ik heb nooit iemand verkracht", vertelt hij in een exclusief interview met RTL Boulevard. "Als ik overspel heb gepleegd, is dat met wederzijdse instemming."

"Als ik de daad heb verricht, staat het op tape. Dat is mijn bewijs"

Danny de Munk bekent affaire: 'Maar ik heb niemand verkracht'

09:20

Eerder deze maand werd bekend dat een vrouw aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen de zanger. Het slachtoffer zou zo'n vijftien jaar geleden nauw met hem samen hebben gewerkt bij de musical Ciske de Rat. In de aangifte zou de vrouw gedetailleerd beschrijven hoe zij tegen haar wil seksuele handelingen moest ondergaan, die volgens het Wetboek van Strafrecht worden aangemerkt als verkrachting.

Danny reageert in RTL Boulevard op de aantijgingen. "Degene die aangifte heeft gedaan, weet, samen met mij, wat er is gebeurd en wat zíj heeft gedaan. Hoor goed wat ik zeg: wat zíj heeft gedaan vijftien jaar geleden. Met deze vrouw heb ik geen seks gehad", zo doet hij zijn kant van het verhaal.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Buddy Vedder vervangt Danny de Munk in I Can See Your Voice

Wel geeft Danny toe dat hij in 2007 met haar voor een voorstelling heeft afgesproken in een toilet voor een 'innige vrijpartij'. "Dat betekent dat je gaat zoenen en bij elkaar gaat voelen, anders kom je niet bij mij in het herentoilet", aldus de zanger. Ook heeft hij met de desbetreffende vrouw een keer met hem afgesproken in zijn vakantiehuisje, maar daar schrikken ze op van een hard geluid. Omdat ze denken dat er een collega voor de deur staat, stoppen ze abrupt met wat ze aan het doen zijn en valt Danny's oog op tafel, waar hun telefoons liggen. Als hij aan haar vraagt haar telefoon te checken, blijkt dat ze hen aan het opnemen is, vertelt hij.

"Ik heb haar de huid met werkelijk van alles en nog wat vol gescholden, m’n huis uitgestuurd en dringend verzocht alles te verwijderen", vertelt Danny. "Het voelt als een bijna sociale gijzeling, bijna afpersing. Als ik de daad heb verricht, staat het op tape. Dat is mijn bewijs. Dat als zij dat heeft getapet, als ze die nog heeft en dat hoop ik, dan staat erop wat ik heb gedaan en wat er is gebeurd. En daarom zit ik heel sterk in deze stoel. Ik heb met deze dame geen seks gehad. Ik hoop dat het recht zege zal vieren."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

'Aangeefster Danny de Munk is niet op geld en celstraf uit'

Volgens Danny gaat het dan ook om een valse aangifte en gaat hij 'absoluut' stappen ondernemen. "Op een valse aangifte, daar staat een gevangenisstraf op. Ik zit heel sterk in mijn stoel, want er heeft geen penetratie, er heeft geen seks plaatsgevonden. "

Zijn advocaat Royce de Vries laat aan RTL Boulevard weten dat er namens Danny een brief is gestuurd naar de advocaat van de aangeefster. Hij vertelt hierover: "Daarin is de kant van het verhaal van Danny zelf verteld. Daarin is ook gesteld dat er, naar de mening van Danny de Munk, sprake is van valse aangifte. En dat daarom ook een tegenaangifte gedaan zal worden en daarnaast de aangeefster aansprakelijk gesteld is. Daarnaast is er ook nog dat mijn cliënt de wens heeft haar onder ede te horen als getuige in een voorlopig getuigenverhoor."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Danny de Munk ontkent ernstige beschuldigingen: 'Zeer ontdaan'

Danny is nog niet benaderd door het OM of de politie. "Wij hebben uit de media moeten vernemen dat er aangifte gedaan is. We hebben wel begrepen dat die aangifte er daadwerkelijk ligt vanuit de media. We moeten afwachten wat dat betekent. Maar mijn cliënt heeft besloten zelf een tegenaangifte te doen van een valse aangifte en smaad en laster", aldus Royce.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!