Dany Beeld © RTL Boulevard

Voice-winnaar Dani: 'Ik zat bij laatste vier voor songfestival'

2 juli 2022 15:18

De Nederlandse selectiecommissie van het Eurovisiesongfestival overwoog om dit jaar Dani van Velthoven (23), winnaar van het laatste seizoen van 'The voice of Holland', naar Turijn te sturen. Dat claimt althans de zanger in gesprek met RTV Purmerend. "Ik zat bij de laatste vier", zo verklaarde hij in het programma 'De Zaterdagochtend'.

"Het is echt een droom om Eurovision te doen"

Dani, die tegenwoordig optreedt onder de naam DANY, was in eerste instantie terughoudend om het verhaal te vertellen. "Ik weet nooit zo goed of je over dit soort dingen mag praten", zei de zanger nadat hem was gevraagd of hij naar het Eurovisiesongfestival zou willen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Voice-winnaar Dany herdenkt overleden vriend met lied

De commissie koos uiteindelijk voor het nummer 'De Diepte' van S10. Dani wil het echter graag nog eens proberen. Komend jaar wil hij opnieuw een nummer insturen. "Het is echt een droom om Eurovision te doen, maar ik wil dan wel knallen", aldus de zanger.

Dani won vorig jaar maart het elfde seizoen van The voice of Holland. De artiest, die werd gecoacht door Anouk, is daarmee vooralsnog de laatste winnaar van de talentenjacht. Het twaalfde seizoen ligt sinds januari stil toen de berichten over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het programma naar buitenkwamen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!