Zangeres Britney Spears Beeld © ANP

Advocaat Britney Spears: 'Management profiteerde van curatele'

4 juli 2022 02:30

Het bedrijf dat tot 2020 de zakelijke belangen van Britney Spears (40) behartigde, was gebaat bij de curatele waaronder de zangeres werd gesteld. Volgens de advocaat van Britney hielp Tri Star Sports & Entertainment Group de curatele opzetten en verdiende het bedrijf daar vervolgens zo'n 18 miljoen dollar aan.

In nieuwe rechtbankdocumenten, in handen van Variety, stelt Britneys advocaat Matt Rosengart dat Tri Star heeft gelogen over betrokkenheid bij de curatele waaronder de zangeres in 2008 werd gesteld na een mentale inzinking. Het bedrijf heeft altijd ontkend dat het daar iets mee te maken had, maar Rosengart zegt dat emailverkeer tussen een medewerker van Tri Star, conservator Jamie Spears en diens advocaat het tegendeel bewijzen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Moeder Britney Spears wil dochter 'gelukkig' zien

De werknemer van Tri Star in kwestie zou er zelfs op hebben aangedrongen dat zij een van de co-curators werd in de constructie. Dat gebeurde uiteindelijk niet. Pa Spears werd wel een van de beheerders van de zakelijke en persoonlijke belangen van zijn dochter, die er vorig jaar bij een rechtbank op aandrong de curatele na dertien jaar te beëindigen. Dat gebeurde uiteindelijk enkele maanden later.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ex-man Britney Spears langer in gevangenis na verstoren huwelijk