Justin Bieber Beeld © Getty Images

Choreograaf Justin Bieber veroordeeld voor verkrachting leerlingen

5 juli 2022 10:49

De Belgische Kris De Jonghe, een choreograaf die onder andere dansshows voor Justin Bieber (28) en Disneyland Parijs heeft bedacht, is veroordeeld tot zes jaar celstraf voor de aanranding en verkrachting van zijn minderjarige leerlingen.

"Op die manier maakte hij gretig gebruik van de kwetsbare situatie thuis"

Eén van zijn slachtoffers heeft voor het eerst haar verhaal gedaan en legt gedetailleerd aan PCZ Antwerpen uit hoe de choreograaf haar steeds meer in zijn macht kreeg.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Justin Bieber cancelt meer concerten vanwege verlamming

Volgens Virginie* koos Kris standaard meisje uit die iets kwetsbaarder waren door bijvoorbeeld een moeilijke thuissituatie vanwege ziekte of een vechtscheiding. "Hij bood zich vervolgens aan als spreekwoordelijke schouder om op te huilen", zo legt ze uit. "Op die manier maakte hij gretig gebruik van de kwetsbare situatie thuis. Hij ging zelfs zover door ook mijn moeder en vader te bespelen. Zo stelde hij voor me thuis op te pikken voor de les om hen te ontlasten. Op die manier won hij ook het vertrouwen van mijn ouders."

Virginie, destijds slecht 8 jaar oud, leerde Kris kennen toen ze danste bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen waar hij les gaf. "In de late avond stuurde hij via Snapchat foto’s door, ook seksueel getinte dingen. Dat ging vaak door tot 3 uur ’s nachts: 'Ik voel dat er een klik is tussen ons. Ik weet dat ik niet verliefd op je mag zijn, maar het is sterker dan mezelf. Ik hou van jou en dus moet jij ook van mij houden.'" Kris dwong haar ook om foto’s terug te sturen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen van Inkel onder vuur na imitatie zieke Justin Bieber

Het meisje kreeg te horen dat ze absoluut niet over hun 'relatie' mocht praten. "Telkens als hij me zover had gekregen om een stap verder te gaan, werd ik daarvoor beloond. Zo mocht ik op het podium een rij meer naar voren dansen nadat hij me had overtuigd te tongzoenen. Op die manier ging hij verder en verder in zijn spel. Tot op de dag dat hij mij verkracht heeft. Ik was toen veertien. Dat was zes jaar nadat ik hem voor het eerst zag. Daarna werd het stil. Geen berichtjes meer, geen aandacht meer, niets. Het werd toen duidelijk voor mij: hij had zijn doel – seks met mij – bereikt en nu deed ik er niet meer toe."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gezicht Justin Bieber deels verlamd door Ramsay-Hunt Syndroom

Virginie besloot in eerste instantie om nooit met iemand hierover te praten, maar werd uiteindelijk door de politie gecontacteerd nadat zij beelden van haar vonden op de computer van Kris. Ze legde alsnog een verklaring af en mede dankzij die verklaring is hij nu veroordeeld tot zes jaar celstraf. De choreograaf zou in een periode van twintig jaar minstens acht slachtoffers hebben gemaakt. 

*Virginie is een fictieve naam.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!