R. Kelly Beeld © ANP

R. Kelly niet meer onder bewaking voor zelfmoordpreventie

5 juli 2022 18:38

R. Kelly (55) staat niet meer onder permanente bewaking om te voorkomen dat hij zichzelf iets aandoet. Dat werd dinsdag in de rechtbank besloten, nadat de advocaat van Kelly de maatregel onnodig en 'een extra straf' noemde. De raadsman vond dat de maatregel er juist voor zou zorgen dat Kelly zichzelf iets zou willen aandoen.

"Na een klinisch onderzoek is dinsdagochtend besloten dat Robert Sylvester Kelly, ook bekend als R. Kelly, vanaf vanmorgen niet meer onder permanent zelfdodingstoezicht staat"

De rechtbank stelt dat Robert Sylvester Kelly, zoals de zanger voluit heet, onder permanente bewaking ter voorkoming van zelfdoding is gesteld na een psychologisch onderzoek. 'Na een klinisch onderzoek is dinsdagochtend besloten dat Robert Sylvester Kelly, ook bekend als R. Kelly, vanaf vanmorgen niet meer onder permanent zelfdodingstoezicht staat', laat de rechtbank weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaat R. Kelly vindt zelfmoordpreventie onnodige straf

De zanger werd vorig jaar schuldig bevonden aan onder meer het leiden van een organisatie die als doel had vrouwen en meisjes te misbruiken. Afgelopen week werd zijn straf in deze zaak vastgesteld op 30 jaar cel. De muzikant moet ook nog voorkomen in zaken met vergelijkbare beschuldigingen in de staten Illinois en Minnesota.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zanger R. Kelly veroordeeld tot dertig jaar celstraf in misbruikzaak

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!