Arie Boomsma Beeld © ANP

Arie Boomsma deelt opvallende tip: 'Tape je mond dicht voor je gaat slapen'

7 juli 2022 11:16

Niet meer op je telefoon kijken voor het slapengaan, een kopje rustgevende thee drinken of even mediteren; allemaal tips die kunnen helpen beter te slapen. Voor wie dat allemaal moeilijk na te leven vindt, heeft Arie Boomsma (48) nog een ander advies voor een goede nachtrust: de sportschooleigenaar plakt tegenwoordig zijn mond dicht met tape voor hij onder de dekens kruipt.

"Eerlijk gezegd is het ook gewoon leuk om over het ongemak van zo’n handeling heen te stappen en zoiets gewoon eens te proberen"

Arie is de beroerdste niet en deelt regelmatig handige tips met zijn volgers op Instagram. In de lockdowns hielp hij zijn Insta-vrienden met in shape blijven en het kwijtraken van eventuele overtollige coronakilo's. De lifestyle-goeroe heeft nu iets nieuws voor zijn fans om uit te proberen: slapen met tape op je mond.

'Dat laatste klinkt drastisch', vindt Arie zelf ook, 'en ja, ook mijn vrouw lacht soms liefdevol om me als ik weer eens met zo’n experiment aan kom, maar dat neusademen levert veel op; je wordt frisser wakker, hebt meer energie, herstelt sneller tijdens en na trainingen en het heeft volgens de wetenschap ook nog allerlei gezondheidsvoordelen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Arie Boomsma sleurt ons het huis uit met boek vol wandeltips

Volgens de 48-jarige fitnessfanaat is het sowieso beter om door je neus te ademen, aangezien je neus de lucht filtert van 'alles dat je liever niet in je longen krijgt'. Hij oppert dan ook niet alleen je mond dicht te plakken tijdens het slapen, maar ook tijdens het afwassen, stofzuigen of grasmaaien. 'Eerlijk gezegd is het ook gewoon leuk om over het ongemak van zo’n handeling heen te stappen en zoiets gewoon eens te proberen.' 

Blijkbaar zijn er meer mensen die zijn definitie van 'leuk' hanteren: zo reageert influencer Lienke de Jong dat ze inmiddels niet meer zonder tape kan slapen. Ook een andere volger reageert al 'aan de tape' te zijn. 'Ik weet niet eens hoe je door je mond kan ademen', aldus weer een andere volger.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Arie Boomsma helpt je van je overtollige coronakilo's af

Slaap je al als een roosje (met of zonder tape), maar wil je ook graag minder op je telefoon zitten? Check dan eens onderstaande tips:

Arie Boomsma geeft tips om minder op je telefoon te zitten

04:58

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!