Caroline van der Plas en Rachel Hazes Beeld © ANP

Caroline van der Plas in de bres voor Rachel Hazes: 'Het is een schat'

9 juli 2022 10:02

Caroline van der Plas (55) springt in de bres voor Rachel Hazes (52), die met enige regelmaat het mikpunt van kritiek is. De BBB-politica vindt Rachel, in tegendeel tot veel andere mensen, juist 'een enorme schat'. Dat vertelt Caroline in gesprek met 'Weekend'.

"Ik vind het heel naar dat mensen om zoiets worden afgemaakt"

"In de media wordt zij afgeschilderd als een bepaald type", aldus Caroline. Onterecht, vindt zij. "Het is een ontzettend lieve vrouw." Caroline en Rachel deden samen mee aan een SBS6-programma waarin ze meehielpen in het ziekenhuis. Toen Caroline corona had, kreeg ze bijvoorbeeld direct een appje van Rachel, met de vraag hoe het ging. 

De politica is dan ook van mening dat Rachel in de media op een verkeerde manier wordt afgeschilderd. "Ook daar gaat het weer om uiterlijk, omdat ze zo bruin is. Of over haar Rotterdamse accent. Ik vind het heel naar dat mensen om zoiets worden afgemaakt. Mijn ervaring met haar is heel anders."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rachel Hazes mag Roxeanne als getuige oproepen

Ook Angela de Jong is in haar columns met enige regelmaat kritisch op Rachel. "Waarom doen mensen dat?" vraagt Caroline zich af.  "Angela de Jong schrijft ook zo’n column over haar en dan denk ik: ken je Rachel überhaupt? Zij gaat af op wat ze leest in de media en wat ze van haar ziet. Ik hou daar helemaal niet van. Ik beoordeel iemand op de inhoud en niet op het uiterlijk."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rachel Hazes gestopt met roken: 'Ik ben trots op mezelf'

Waarom wil Rachel Hazes Roxeanne als getuige horen?

02:12

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!