Kevin Spacey Beeld © Getty Images

Kevin Spacey opnieuw voor de rechter in Verenigd Koninkrijk

14 juli 2022 03:30

Kevin Spacey (62) staat donderdag opnieuw voor de Britse rechter om zich te verantwoorden voor aanklachten van seksueel wangedrag. De Amerikaanse acteur wordt in het Verenigd Koninkrijk door drie mannen beschuldigd van in totaal vijf zedendelicten.

In vier gevallen gaat het om aanranding van twee verschillende mannen. De derde man beschuldigt de acteur van 'het dwingen van een persoon tot seksuele handelingen met penetratie zonder diens toestemming'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kevin Spacey reist naar VK voor aanklachten wangedrag

De incidenten vonden plaats tussen maart 2005 en april 2013, toen Kevin artistiek directeur was van een theater in een Londense wijk. De eerste zitting in de zaak was op 16 juni. Daar was de 62-jarige acteur zelf bij aanwezig. Toen sprak hij alleen om zijn naam, geboortedatum en adres te bevestigen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britse autoriteit dreigt met uitleveringsverzoek Kevin Spacey

De Hollywood-acteur werd in 2017 door meerdere mannen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat zorgde ervoor dat de acteur kort daarna moest vertrekken uit de populaire Netflix-serie House of Cards. Meerdere zaken werden geschikt en geseponeerd, maar er bleef wel een onderzoek naar de acteur lopen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!