Yvon Jaspers Beeld © ANP

NPO: 'Sinds 2020 geen presentatoren boven de WNT-norm meer'

14 juli 2022 17:10

Bij de Nederlandse Publieke Omroep zijn sinds 2020 geen presentatoren meer die een salaris boven de WNT-norm krijgen. Dat heeft een woordvoerder van NPO donderdag desgevraagd laten weten aan het ANP.

Het doel van de WNT is het tegengaan van bovenmatige bezoldigingen en ontslagvergoedingen bij instellingen in de (semi)publieke sector. Voor bijvoorbeeld de media wordt jaarlijks vastgesteld wat het maximum inkomen mag zijn dat een presentator van de Publieke Omroep mag verdienen.

Dit salaris is in 2022 vastgesteld op 216.000 euro. In het verleden waren er meerdere presentatoren bij de NPO die méér dan deze norm verdienden. Maar dit waren lopende contracten, die waren afgesloten voordat de WNT in werking trad.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NPO vraagt om onderzoek salarisvoorstel Jeroen Pauw

Het Commissariaat voor de Media kondigde donderdag aan een onderzoek te gaan doen naar het financieel toezicht op de WNT in de media. De NPO heeft gevraagd in dit onderzoek ook een kwestie rond Jeroen Pauw mee te nemen, die in 2019 zijn eigen salarisonderhandelingen zou hebben gekoppeld aan een afnamegarantie voor zijn bedrijf TVBV.

Volgens een woordvoerder van Banijay Benelux, het bedrijf waar TVBV onder valt, was het slimmer geweest om beide voorstellen niet in één mail aan de baas van BNNVARA te sturen. Maar was er geen verband tussen de twee zaken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!