Jeroen Pauw Beeld © ANP

Jeroen Pauw: 'Mijn loon was altijd onder de geldende norm'

14 juli 2022 18:14

Jeroen Pauw is voor zijn presentatiewerkzaamheden voor de Publieke Omroep altijd betaald volgens of onder de daarvoor geldende norm. Dat stelt Pauw donderdag in reactie op het onderzoek waar NPO om heeft gevraagd vanwege een mogelijk dubieuze onderhandeling waar hij in 2019 bij betrokken zou zijn. Ook ontkent hij ten stelligste met zijn programma 'PAUW' te zijn gestopt vanwege een zakelijk geschil met BNNVARA.

"Ik heb nu geen contract met een omroep, maar wel afspraken om voor BNNVARA een serie te maken"

De zaakwaarnemer van Pauw zou in 2019 in één mail een salarisvoorstel van Jeroen en een voorstel om een afnamegarantie af te spreken voor TVBV hebben genoemd. TVBV is het bedrijf dat werd opgericht door Jeroen. NPO wil dat het Commissariaat voor de Media gaat kijken of deze onderhandeling door de beugel kon.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuw interview Willibrord Frequin met Jeroen Pauw vannacht op tv

Jeroen beklemtoont in een reactie aan het ANP dat hij 'in de besproken periode geen aandeelhouder van TVBV was, geen directiefunctie had en niet betrokken of verantwoordelijk was voor de zakelijke koers van TVBV. Er is en was dus ook geen sprake van ‘mijn’ bedrijf'. Wel is Pauw inhoudelijk bij het bedrijf betrokken. Hij bedenkt programma's, begeleidt redacties en coacht presentatoren en krijgt hiervoor betaald.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers vinden nieuwe programma Jeroen Pauw een verademing

Jeroen stelt eind 2019 te zijn gestopt met zijn dagelijkse talkshow bij NPO 'omdat door het vertrek van Jinek naar RTL de situatie in het medialandschap ingrijpend veranderde. Voor mij was dat aanleiding om iets anders te gaan doen. Pertinent niet omdat er een zakelijk geschil met BNNVARA lag'. Dat werd donderdag gesuggereerd in een podcast van BNR, over de mail waarin het salaris van Jeroen met de afnamegarantie voor TVBV werd genoemd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Pauw herdenkt Bart de Graaff op sterfdag

"Ik ben aansluitend na het stoppen van de dagelijkse PAUW in overleg met de BNNVARA-directie tot een nieuwe serie programma’s gekomen waarvoor ik een presentatiecontract heb ontvangen dat onder de WNT-norm lag", besluit de presentator. "Ik heb nu geen contract met een omroep, maar wel afspraken om voor BNNVARA een serie te maken."