Ed Sheeran Beeld © ANP

Ed Sheeran-fans klagen over geluid: 'Alsof hij onder water zingt'

15 juli 2022 12:41

Fans hebben lang uitgekeken naar het concert van Ed Sheeran (31) in de Johan Cruijf Arena. Gisteren was het dan eindelijk zover, maar ondanks alle positieve reacties was er ook veel kritiek. Zo ontstaat er een regen aan klachten op Twitter over het slechte geluid in de Arena.

"Man, man, wat was het geluid in de Arena weer bagger!"

Vorige week stonden de Rolling Stones nog in de welbekende Ajax-Arena. Dankzij geluiddempende kussens ging het toen nog prima, maar bij Ed was dat gisteravond toch even anders. De zanger had - onder andere - een andere podiumopstelling, waardoor er van geluidsdempers geen sprake was. De bijna 60.000 fans hoorden vrijwel niets van de eerste paar nummers van de Britse zanger. 'Geluid is dramatisch. Schandalig! Alsof hij onder water zingt', klinkt het op Twitter. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ed Sheeran zingt liefdeslied ter ere van Queen Elizabeth en Philip

Later op de avond ging het al wat beter en konden de fans weer genieten van de mooie vocals van Ed. Toch laten de teleurgestelde concertgangers van zich horen op Twitter: 'Concert van Ed Sheeran is geweldig tot nu toe, alleen het geluid in de Arena blijft erbarmelijk slecht.' Anderen snappen überhaupt niet dat er nog concerten worden geven in dit stadion. 'Je zou eigenlijk nooit meer naar een concert moeten gaan in de Arena.' Ook deelt iemand een tip voor alle mensen die vanavond naar het concert gaan: 'Neem oordoppen mee of koop ze daar! Het geluid was weer baggerslecht, galm, schel en echt zo zonde. Met oordoppen hoor je wat je moet horen!' Toch wil de fans wel benadrukken dat het niet ligt aan de zangkwaliteiten van hun popidool: 'Ed daarentegen is GE-NI-AAL!!!'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ed Sheeran stuurt videoboodschap aan jonge, zieke fan

Ook de Nederlandse Rolling Stones-fans waren teleurgesteld in de Britse rockband. In plaats van het geluid, gooide een coronabesmetting hier roet in het eten.

Fans Rolling Stones verslagen: 'Geloven het niet'

09:28

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!