Ernst Daniël Smid Beeld © ANP

Hersenoperatie Ernst Daniël Smid geslaagd

18 juli 2022 07:36

Goed nieuws voor Ernst Daniël Smid (69) en zijn dierbaren. De voormalig zanger en presentator onderging vorige week een hersenoperatie die de nodige risico's met zich meebracht, maar volgens zijn vriendin Jolanda Bierboom is de operatie geslaagd. Het stemt haar hoopvol, vertelt ze aan 'De Telegraaf'.

"Ik zie ernaar uit en hoop dat ik daarna minder zal trillen"

Tijdens de operatie, die uren duurde, werden er elektroden en een neurostimulator geïmplanteerd. Op die manier hoopt hij minder last te krijgen van de lichamelijke klachten die hij ondervindt door de ziekte van Parkinson. Nu de operatie achter de rug is, moet blijken of de symptomen inderdaad verminderen. Volgens Jolanda is Ernst Daniël op dit moment nog te 'vermoeid om te praten'. Door de ziekte had hij ook voor de operatie moeite met praten. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ernst Daniël Smid deze week geopereerd: 'Kan niet fatsoenlijk eten'

"Ik zie ernaar uit en hoop dat ik daarna minder zal trillen", zei Ernst Daniël eerder al over de operatie in gesprek met de krant. Hij stond al maanden op de wachtlijst en bidt dat de ingreep slaagt. Ernst Daniël heeft namelijk veel last van de gevolgen van de ziekte, zoals trillende handen en een slechtere stem. "Door de tremor, die ik niet onder controle heb, kan ik niet fatsoenlijk eten en wordt een maaltijd een gevecht op het bord. Daarom ga ik ook altijd op mijn linkerhand zitten. Anders schokt mijn hele lichaam."

Simpelweg een lepel vasthouden om in de koffie te roeren gaat al niet meer. "Ik ben aan het einde van de dag doodmoe en kan dan nauwelijks nog praten", vervolgt hij. "In de ochtenduren gaat het nog wel. Dan heb ik nog een beetje energie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ernst Daniël Smid wordt voor de zesde keer opa

Over zijn leven bracht Ernst Daniël vorige zomer met gepaste trots een autobiografie uit. RTL Boulevard sprak hem daarover.

Ernst Daniël Smid trots op eigen autobiografie: 'Enorme eer'

02:09

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!