Ex on the Beach: Double Dutch / 17-07 Beeld © MTV
Tim van Rodijnen
Tim van Rodijnen

Online redacteur RTL Boulevard

'Eindelijk! Dekhengst Harrie Snijders doet zijn bijnaam weer eer aan'

18 juli 2022 15:55

Journalist Tim van Rodijnen (26) leest en schrijft over de Nederlandse televisie- en entertainmentwereld. In zijn tweewekelijkse column pent hij neer wat hem hierin opvalt, verbaast of ontroert.

"Het is toch een beetje een kijkje in een wereld waar je anders geen weet van hebt"

Het mocht even duren, maar het seizoen is ook voor Harrie Snijders begonnen. Van zijn terugkeer in het ietwat platte programma Ex on the Beach: Double Dutch heb ik hoge verwachtingen, maar Harrie doet zijn bijnaam 'dekhengst' tot nu toe nog niet veel eer aan. Die bijnaam krijgt Harrie trouwens, nadat hij in een eerder seizoen met het ene na het andere meisje het bed deelt.

In deze reeks begint Harrie nog wat voorzichtigjes, maar nu lijkt het dekseizoen dan toch eindelijk geopend. Een beetje treurig klinkt het natuurlijk wel: dat ik thuis op de bank zit te wachten tot iemand op tv zijn broek naar beneden trekt. Het is toch een beetje een kijkje in een wereld waar je anders geen weet van hebt. Ik bedoel: ik zie deze types niet in het dagelijks leven en niemand in mijn omgeving gedraagt zich als de deelnemers. Het is voor mij dan ook een uurtje genieten vanwege de ordinaire ruzies en vrijpartijen. En als één realityster ervoor kan zorgen dat ik aan mijn figuurlijke trekken kom, dan is het Harrie wel. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Ontroerend en verhelderend: die nuchtere en hilarische Louisa en Rowan in 't Gooi'

Het is misschien een foutje van de makers van het programma om Harrie bij aankomst al meteen met vier exen in een ruimte te zetten. Lynn, Romee, Ayleen en Giovanna weten namelijk allang wat ze aan Harrie hebben: precies niks. Dat betekent dat de helft van de dames bij voorbaat al geen interesse meer heeft in onze hengst. Het gevolg is dat hij een beetje op de achtergrond raakt. En dat is nou net wat ik níét wil.

Heel lang lijkt het er dan ook op dat Harrie zijn bijnaam geen eer meer aan zou doen. Het doet me denken aan Britt Dekker die laatst nog bij Renze Klamer aan tafel vertelt over haar hengst, Talpaard George. Het paard denkt momenteel alleen maar aan dekken. En dat het dekseizoen behoorlijk lang duurt: van februari tot en met augustus. Harrie lijkt die memo gemist te hebben, maar nu heeft hij dan toch gedaan wat ik van hem verwacht: dekken. "Start het muziekje maar alvast in", zegt hij nog ver voor hij de kast in duikt met Anne, die behoorlijk aan hem vastgeplakt lijkt te zitten. "Het is net ducttape", grapt hij zelf.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Toen Michiel in KzK een traan liet om zijn boeken, schoot ik juist in de lach'

Ze doen het trouwens écht in een kast, ja. Zij wil het namelijk niet voor het oog van het kerkvolk doen. Harrie, gentleman die hij is, respecteert dat natuurlijk. En daarom duikt hij maar in een kast met Anne. Ondertussen app ik met wat vrienden die ook de aflevering aan het kijken zijn. "Eindelijk doet-ie het, onze Harrie", schrijven we naar elkaar. Het duurt niet lang voor ook iedereen in de villa weet wat er is gebeurd. In het gezicht van Nick, de gepikeerde ex van Anne, draait Harrie er niet omheen: "Ik heb haar net geneukt", zegt hij met een stalen blik.

En niet veel later lijkt Harrie zijn blik inmiddels alweer gericht te hebben op andere dames. "Ik krijg genoeg aandacht hier. Er is genoeg concurrentie voor Anne", aldus onze 'dekhengst'. Dat betekent voor de kijkers (en voor mij) hopelijk maar één ding: dat het dekken nu écht begonnen is. En als we Britt Dekker moeten geloven, duurt het nog tot en met augustus.

Tim van Rodijnen

Online redacteur RTL Boulevard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!