Beeld © ANP

Igmar Felicia over plotseling ontslag bij 538: 'Ik verstarde'

19 juli 2022 16:14

Igmar Felicia (31) maakte een tijdje geleden plotseling bekend dat hij ontslagen was bij Radio 538. In de 'Dit Was De Radio'-podcast vertelt hij voor het eerst openhartig over de manier waarop dat is gegaan en hoe hij zich daar nu, een paar maanden later, bij voelt.

"Ik had eerder op mijn strepen moeten staan"

In een eerdere Instagrampost liet Igmar al doorschemeren dat hij erg baalde van het besluit van 538. 'DAS PECH! BAAN WEG! Dat is een lekkere binnenkomer als je bijna nooit meer wat post. Om dan gelijk maar even met de deur in huis te vallen, dan ben ik er ook gelijk vanaf: mijn contract bij 538 loopt tot april en ik weet nu een week dat-ie niet wordt verlengd. Dat is kut, klote, balen. En tegelijkertijd ook niet het einde van de wereld. Het is wat het is.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Contract Igmar Felicia bij Radio 538 niet verlengd: 'Het is wat het is'

In Dit Was De Radio vertelt Igmar dat hij het altijd al zijn droom was om bij 538 te werken, maar dat het er in de praktijk toch anders aan toeging dan hij had gehoopt. Igmar kreeg de kans een programma op te starten, maar volgens hem was er geen ruimte om fouten te maken. "Je moet je programma nog gaan ontdekken, plooien en maken, dat is daar niet de plek."

Op de vraag hoe lang hij daar heeft zitten worstelen, antwoord hij dat dit zo’n drie jaar heeft geduurd. Dat hij direct helemaal weg moest bij de zender, vond hij erg. "Het doet wel pijn dat het gebeurd is. Ik begrijp niet dat je dan direct zegt 'daar kap ik mee', want volgens mij ging het wel goed qua cijfers. Mensen vonden het leuk. Maar op een gegeven moment wordt het een moeilijk verhaal. Het is een groot bedrijf en het is niet zo dat je daar wekelijks met de managers praat. Er werd ook vaak voor mij gedacht, terwijl ik dan dacht: als je dat nu bij mij had gecheckt, dan had je geweten dat het helemaal niet is hoe er gedacht wordt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Igmar Felicia veroorzaakt ongeluk met scooter

Igmar had naar eigen zeggen grootste plannen bij de radiozender, 'maar er was geen ruimte of tijd voor'. "En daar word je dan onzeker van. En dan ga je niet goed radio maken. Ik vond de show die we maakten wel goed, maar mezelf niet altijd goed. Ik had eerder op mijn strepen moeten staan."

Als hij op een middag de vraag krijgt om naar de studio te komen, ruikt hij nog geen onraad. "Ik wilde iets vertellen over de uitzending en toen kreeg ik te horen dat ik weg moest. Ik verstarde, ik dacht: dit is dus dat moment." Igmar besluit die dag naar huis te gaan, maar realiseert zich al snel dat hij alsnog de weken erna zijn show netjes wil gaan afmaken. En daar heeft hij geen spijt van gekregen, want volgens hem was dit uiteindelijk 'de leukste periode' bij 538.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Igmar Felicia stuit op halfzus via social media

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!