Beeld © ANP

Frank Masmeijer eerder vrij door gratie van koning Willem-Alexander

20 juli 2022 04:06

Oud-presentator Frank Masmeijer (60) is tot zijn eigen verbazing eerder vrijgekomen uit de gevangenis door een besluit van koning Willem-Alexander. Hij vertelt woensdag in 'De Telegraaf' dat de koning hem gratie heeft verleend, terwijl hij zelf dacht nog minstens anderhalf jaar te moeten zitten.

"Geef maar een dot gas, voordat ze zich bedenken!"

De voormalige NCRV’er werd door een Belgische rechter veroordeeld tot negen jaar cel voor zijn aandeel in een grootscheepse cocaïnesmokkelzaak. Hij zat lange tijd in België vast, maar mocht het laatste deel van zijn straf uitzitten in Nieuwegein.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Frank Masmeijer zit resterende tijd celstraf in Nederland uit

Frank vertelt in de krant dat hij in eerste instantie dacht dat in de maling werd genomen toen een medewerker van de gevangenis hem vertelde dat hij per direct vrij kwam. "Ik kan het nog steeds niet bevatten", aldus de oud-presentator, die grapt dat toen hij wegreed met vriendin Anita, hij tegen haar zei: "Geef maar een dot gas, voordat ze zich bedenken!"

De voormalig televisiecoryfee laat weten dat hij zich ervan bewust is dat gratie "bijzonder en zeldzaam" is, maar zegt dat hij altijd van mening is geweest dat hij een te hoge straf heeft gekregen voor wat hij heeft gedaan. "En dat vonden meer mensen, onder wie nu zelfs dus de koning kennelijk ook", aldus Masmeijer, die na zijn vrijlating onder meer voor het eerst zijn kleindochter heeft kunnen vasthouden.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Frank Masmeijer moet negen maanden Belgische cel inhalen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!