Peter Jackson Beeld © ANP

Peter Jackson werkt samen met The Beatles aan nieuw project

22 juli 2022 16:28

Peter Jackson werkt aan een nieuw project rond The Beatles. Dat vertelde de cineast aan filmsite 'Deadline'. Peter maakte vorig jaar de driedelige documentaire 'Get Back' over de band uit Liverpool. Nu praat hij met Ringo Starr en Paul McCartney over een nieuw project.

"Het wordt zeker geen documentaire"

Peter heeft voor Get Back lovende kritieken gekregen. In de documentaire wordt teruggekeken op de laatste opnamen die The Beatles maakten. Dat gebeurt aan de hand van 136 uur beeldmateriaal dat eind jaren zestig werd opgenomen voor de originele film Get Back.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tientallen items van The Beatles vanaf donderdag geveild

De samenwerking is Peter en de twee overgebleven leden van The Beatles goed bevallen. Er wordt gesproken over een nieuwe samenwerking, maar veel kan Peter er niet over zeggen. "Het wordt iets heel anders dan Get Back", zegt hij. "En het wordt zeker geen documentaire."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fan van The Beatles? Liverpool krijgt misschien museum

Hoewel Peter verder niet veel over het nieuwe project wilde zeggen, vertelde hij wel dat technologische innovaties een belangrijke rol zullen spelen in de samenwerking met de twee overgebleven Beatles. Zo was hij al in staat om de stem van John Lennon te filteren uit de opnamen die in de jaren zestig gemaakt werden voor Get Back. Paul McCartney gebruikte die audio tijdens zijn laatste tour. Zo was hij in staat om met John 'I've Got A Feeling' te zingen. Een nummer dat ze samen speelden tijdens het concert dat The Beatles op het dak van de Abbey Road-studio's gaven.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!