Johnny Depp Beeld © ANP

Ook Johnny Depp in hoger beroep in zaak met ex Amber Heard

22 juli 2022 20:12

Ook Johnny Depp (58) is in hoger beroep gegaan in de zaak met zijn ex-vrouw Amber Heard (36). De actrice kreeg bijna 2 miljoen euro in de zaak die door Johnny Depp werd gewonnen, maar daar is de acteur niet blij mee. Vorige week ging Amber Heard ook in hoger beroep.

De 59-jarige Pirates Of The Caribbean-acteur is het er niet mee eens dat Amber Heard een schadevergoeding krijgt. Die heeft de jury aan haar toegewezen omdat er sprake was van laster toen Depps advocaat haar beschuldigingen van misbruik eerder een 'hoax' noemde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaten Amber Heard hebben stukken ingeleverd voor hoger beroep tegen Johnny Depp

Amber had in een opiniestuk geschreven over haar ervaringen met huiselijk geweld, en ondanks dat Johnny's naam daarin niet werd genoemd, stelde hij dat het duidelijk was dat hij werd bedoeld en dat zijn carrière en reputatie daaronder hebben geleden. De jury gaf hem gelijk en sommeerde Heard 15 miljoen dollar te betalen, 35 miljoen minder dan Johnny Depp had geëist.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Johnny Depp keert niet terug in Pirates of the Caribbean'

Daartegen ging Amber Heard op haar beurt in hoger beroep. Een week geleden verwierp de rechtbank in Virginia dat verzoek. Afgelopen donderdag hebben haar advocaten echter alsnog documenten aangeleverd die haar wel in het gelijk zouden moeten stellen.

'Johnny Depp gaat schikken om hoger beroep te voorkomen'

03:29