Ellen ten Damme Beeld © ANP

Ellen ten Damme: 'Ik wilde niet naar buiten komen met MeToo-verhaal'

23 juli 2022 09:37

Ellen ten Damme (54) wilde in eerste instantie 'een zelfde ervaring' als de slachtoffers van seksueel overschrijdend gedrag bij 'The Voice of Holland' helemaal niet delen met de buitenwereld, vertelt ze in een interview aan 'VROUW magazine'. "Ik ben niet naar buiten gekomen met dat MeToo-verhaal. Sterker nog: dat wilde ik helemaal niet. Het was geen geheim en blijkbaar had ik het aan best wat mensen verteld, maar het was wel een privékwestie."

"Ik werd er gek van, maar liet het rusten"

Ze werd door veel mensen benaderd toen BOOS aankondigde een uitzending te maken over grensoverschrijdend gedrag binnen The Voice. "Ik werd er gek van, maar liet het rusten. Ik vind het niet chic en not done om zoiets via de media te beslechten." Ze besloot om eerst de aflevering af te wachten. "Daarna dacht ik: ik herken dit, ik wil die meiden helpen! Daar is maar één juiste weg voor en dat is de officiële." Vervolgens noemde de zangeres in het NPO 2-programma De Geknipte Gast van Özcan Akyol geen namen maar gaf aan wel van plan te zijn om officiële stappen te nemen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Beschuldiging Ellen ten Damme voelt als dolksteek voor Ali B'

Er werd ook beweerd dat Ellen aangifte zou hebben gedaan. "Dat is niet zo. Ik heb slechts mijn verhaal gedaan, ter ondersteuning van de andere slachtoffers. Ik denk dat ik wellicht spijt zou krijgen als ik dat niet had gedaan. Dit is wel het momentum om bepaald gedrag een halt toe te roepen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellen ten Damme had 'zelfde ervaring' als Voice-slachtoffers

Ze kreeg weinig mee van de lading kritiek die tegen haar werd geuit na haar verhaal omdat ze in het buitenland zat en haar management de negatieve reacties verwijderde. "Fijn, want ik denk dat áls ik het had meegekregen, het me wel iets had gedaan. Waar bemoeien die mensen zich mee? Ik wilde niet dat dat verhaal de wereld in zou komen. En in lastiggevallen worden door de media had ik al helemaal geen zin."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!