Kate Moss Johnny Depp Beeld © ANP/EPA

Kate Moss doorbreekt stilte over haar Johnny Depp-getuigenis

24 juli 2022 12:35

Voor Kate Moss stond het snel vast dat ze wilde getuigen in de smaadzaak tussen haar voormalige partner Johnny Depp en diens ex Amber Heard. De waarheid moest volgens haar boven tafel komen.

"Ik weet wat waar is over Johnny"

In een interview op BBC Radio 4 vertelde het 48-jarige topmodel voor het eerst over haar beslissing om een verklaring af te leggen. "Ik moest de waarheid vertellen", zei Moss, die tussen 1994 en 1998 een relatie had met Depp, tegen presentator Lauren Laverne. "Ik weet wat waar is over Johnny. Ik weet dat hij me nooit van de trap heeft geduwd." De acteur had Heard aangeklaagd wegens smaad vanwege een artikel dat ze in 2018 had geschreven over haar ervaringen met huiselijk geweld. Aan de BBC vertelde Kate ook dat het voor haar niet makkelijk was om zich uit te spreken tegen seksueel geweld. "Dat moet veranderen", vindt het model.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaat bij Johnny Depp-zaak verkoopt notebook van rechtszaak voor 15.000 dollar

Moss legde in mei via een videoverbinding een korte verklaring af in de rechtszaal in Virginia. Daarin ging ze onder meer in op het gerucht dat Depp haar tijdens hun relatie van de trap had geduwd, zoals Heard beweerde. "Hij heeft me nooit geduwd, geschopt of van een trap gegooid", zei ze toen over een incident in een resort op Jamaica. Depp zou haar juist te hulp zijn geschoten toen ze van de trap was gevallen. "Toen ik de kamer verliet, had het geregend en gleed ik van de trap. Ik bezeerde mijn rug en ik schreeuwde omdat ik niet wist wat er was gebeurd. Depp rende naar me toe om te helpen, droeg me naar mijn kamer en zorgde voor medische hulp."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Johnny Depp tot schikking gekomen in mishandelingszaak uit 2018'

Begin juni eindigde de rechtszaak in het voordeel van Depp. De jury in Fairfax (Virginia) oordeelde dat voldoende is bewezen dat er sprake was van smaad. Heard moest Depp miljoenen dollars aan schadevergoeding betalen. Heard, die een tegeneis had ingediend, kreeg een bedrag van 2 miljoen dollar van haar ex. Beiden zijn in hoger beroep gegaan, wat sommigen van Depp een wat gekke zet vinden.

Johnny Depp ook in hoger beroep tegen Amber Heard: 'Een beetje gek'

03:26

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!