Tesla- en Twitter-topman Elon Musk. Beeld © Getty Images

Elon Musk ontkent affaire met vrouw van medeoprichter Google

25 juli 2022 08:42

Tesla-topman Elon Musk (51) ontkent berichten dat hij een buitenechtelijke relatie gehad zou hebben met Nicole Shanahan (33), de vrouw van Sergey Brin (48), medeoprichter van Google. Dat heeft Elon op Twitter laten weten. Elon, de rijkste man op aarde, met een geschat vermogen van 242 miljard dollar (237 miljard euro), reageerde op een verhaal van zakenkrant 'The Wall Street Journal' waarin anonieme bronnen hem betichten van de relatie.

Sergey Brin, die goed is voor een geschat vermogen van zo'n 95 miljard dollar, zou zijn adviseurs hebben geïnstrueerd zijn persoonlijke investeringen in bedrijven van Elon, zoals ruimtevaartontwikkelaar SpaceX, stop te zetten nadat hij de relatie had ontdekt. De zakenkrant kon nog niet direct achterhalen hoe groot deze investeringen precies zijn en of er al aandelen zijn verkocht.

De relatie zou volgens de krant ook geleid hebben tot de scheiding die Sergey eerder dit jaar aanvroeg. Ook zou de vriendschap tussen de twee tech-miljardairs zijn geëindigd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kind van Elon Musk vraagt naamsverandering aan

Elon postte op het medium dat de aantijgingen 'volledige onzin' zijn en hij onlangs nog met Sergey op een feestje was. Elon zegt Sergey's echtgenote de afgelopen jaren slechts een aantal keer gezien te hebben, 'steeds met andere mensen erbij, niks romantisch'.

Zowel Tesla als Alphabet, het moederbedrijf van Google, wilde nog niet direct reageren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twitter klaagt Elon Musk aan omdat hij bedrijf niet overneemt

Elon is de laatste tijd vaker in opspraak vanwege zijn privéleven. Zo zou hij ook met een medewerkster van zijn kunstmatige-intelligentiestart-up Neuralink een tweeling hebben. Die kwam ter wereld tijdens zijn huidige relatie met zangeres Grimes, met wie hij ook kinderen heeft.

SpaceX zou daarnaast een medewerkster hebben afgekocht voor 250.000 dollar in een zaak over seksueel grensoverschrijdend gedrag van Elon in 2016. Elon ontkende deze aantijging ook en zei dat met de verzinsels werd geprobeerd zijn aankoop van Twitter te dwarsbomen. Elon probeert momenteel onder de aankoop uit te komen. Hij had er 44 miljard dollar voor over om het bedrijf van de beurs te halen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!