Advocaten steggelen verder over getuigenis Britney Spears

27 juli 2022 03:37

De advocaat van Britney Spears (40) houdt vol dat de zangeres niet hoeft te getuigen in een rechtszaak die zij heeft lopen tegen haar vader Jamie. Dat laat Mathew Rosengart weten in documenten waar de rechter in de zaak om heeft gevraagd.

Eerder deze maand sommeerde de rechter Jamie Spears binnen dertig dagen een verklaring te komen afleggen over zijn handel en wandel als toezichthouder van zijn beroemde dochter. Britney werd in 2008 na een mentale inzinking onder curatele gezet met haar vader als haar bewindvoerder. Afgelopen najaar kwam er een einde aan dat toezicht, en sindsdien heeft de zangeres Jamie er verschillende keren van beschuldigd dat hij zijn macht als toezichthouder enorm zou hebben misbruikt.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Britney Spears maakt comeback met Elton John-duet'

Tijdens de vorige zitting droeg de rechter beide partijen op een pleitnota op te stellen om hun argumenten voor en tegen een getuigenis van Britney te onderbouwen. Rosengart stelt in zijn redevoering volgens TMZ dat een getuigenis van Britney niet relevant zou zijn, omdat de zaak ondersteund wordt door documenten, fysiek bewijs en de getuigenis van Jamie. Het lijkt erop dat hij daarmee de zaak wil toespitsen op financieel mismanagement door Jamie en niet op andere beschuldigingen, zoals het gerucht dat pa Spears afluisterapparatuur in de slaapkamer van zijn dochter plaatste.

Beide pleitnota's moesten binnen zijn voor woensdag, wanneer de rechter een overweging maakt in de zaak.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!