R. Kelly Beeld © ANP

Manager stalkte slachtoffer R. Kelly

27 juli 2022 11:59

Donnell Russell, de manager van R. Kelly (55), is dinsdag schuldig bevonden aan het stalken van een van de slachtoffers van de Amerikaanse rapper. De man gaf toe een van R. Kelly's slachtoffers te hebben bedreigd en lastiggevallen zodat zij haar mond zou houden over het seksueel misbruik dat heeft plaatsgevonden, zo meldt 'Associated Press'.

Donnell moest dinsdag voor de rechter in Brooklyn, New York verschijnen. Daar werden de bedreigende berichten van Donnell aan het slachtoffer besproken en de expliciete foto's die hij van haar online had gedeeld. De bedreigingen duurden van november 2018 tot februari 2020, waarop het slachtoffer aangifte deed.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

R. Kelly niet meer onder bewaking voor zelfmoordpreventie

De manager van R. Kelly moet volgens de planning vanaf 17 november de gevangenis in. Er staat hem een maximale gevangenisstraf van vijf jaar te wachten. Eerder deze maand werd Donnell ook schuldig bevonden, omdat hij een bioscoop had gebeld met de boodschap dat er een schietpartij zou gaan plaatsvinden. Dat gebeurde vlak voordat de film Surviving R. Kelly werd gedraaid, een film waarin het verhaal van de zanger wordt verteld.

R. Kelly werd in 2021 veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig jaar. Hij werd schuldig bevonden aan mensenhandel en afpersing.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!