Jan Slagter Beeld © ANP

Jan Slagter op zwemles na bijna-doodervaring op zijn boot: 'Ik kan niet zwemmen'

27 juli 2022 12:59

Terwijl heel Nederland genoot van het lekkere weer, maakte Jan Slagter (68) iets heel akeligs mee. De Omroep MAX-baas had namelijk een bijna-doodervaring, vertelt hij in zijn podcast 'De Geboden van Slagter en Dresselhuys'. "We hadden hier bijna niet gezeten, zeg ik in alle ernst."

"Het ging in een flits van een paar seconden"

Het gebeurde allemaal op de boot van Jan, die hij in Loosdrecht schoon aan het spuiten was met een hogedrukspuit. "Ik sta op die steiger en ik heb ook een verlengkabel, zo'n haspel. Die dreigde in het water te vallen", begint Jan te vertellen. "Ik wil ernaartoe gaan en ik wil hem grijpen. Ik verlies mijn evenwicht en ik lig ineens onder de steiger."

Jan ging helemaal kopje onder en zag allemaal groen voor zich. "En ik kan niet zwemmen. Het ging in een flits van een paar seconden."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jan Slagter verbiedt Vandaag Inside beelden Op1 te gebruiken

Gelukkig voor Jan was er een blauwe kabel waar hij zich aan vast kon houden. In blinde paniek riep hij zijn partner Ingrid. "Ze hoorde me gelukkig en ze kwam naar buiten, maar ze vond mij niet. Ik lag onder die steiger. Hoe ik daar ben gekomen, geen idee. Je moet niet bedenken wat er allemaal had kunnen gebeuren. Ik was best wel in paniek", zegt hij.

Uiteindelijk kwam er iemand in een andere boot die Jan te hulp schoot. "Die man heeft een trappetje gepakt en uiteindelijk ben ik uit het water gekrabbeld. Nu heb ik besloten om zwemles te nemen. Ik heb gegoogeld op privé-zwemles. Dit heb ik nog nooit meegemaakt."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jan Slagter vindt het jammer dat Arjen Lubach week vrij neemt

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!