Imca Marina Beeld © ANP

Imca Marina heeft 'geen cent verdiend' aan hit Viva España

29 juli 2022 04:37

Toen Imca Marina in 1972 een hit scoorde met haar lijflied 'Viva España', had ze geen idee dat het nummer al een keer ingezongen was door de Belgische zangeres Samantha. In 'De Telegraaf' van vrijdag vertelt de 81-jarige dat ze daarvan pas op de hoogste werd gesteld toen haar versie al een hit was.

"Ik zette mijn handtekening onder een contract waarvan de inhoud niet goed tot me was doorgedrongen"

Volgens de zangeres was een dergelijke kwestie destijds niet ongebruikelijk in de muziekwereld. "Bijna tien jaar eerder had ik ongeveer hetzelfde meegemaakt. Toen had ik 'Soerabaja' opgenomen, dat op weg was een hit te worden. Maar niet veel later bracht Anneke Grönloh haar versie uit en had ik het nakijken. Anneke stond er maanden mee in de hitparade, waarvan vier weken zelfs op de eerste plaats."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Imca Marina wil nog niet stoppen met werken

Alhoewel 'Viva España' in verschillende landen een hit werd, deelde Imca nauwelijks mee in de winst. Ze vertelt aan de krant dat de platenmaatschappij haar een 'smerig contract' gaf. "Ik zette mijn handtekening onder een contract waarvan de inhoud niet goed tot me was doorgedrongen. Pas toen het een internationale hit werd, ontdekte ik namelijk dat ik het beter had moeten lezen", aldus de zangeres, die stelt dat ze 'nog niet eens een cent per plaat' heeft verdiend aan het succes van 'Viva España'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Imca Marina doet boekje open over de trouwdag René van der Gijp

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!