Tim den Besten Beeld © ANP

Tim den Besten zegt sorry tegen Loiza Lamers na gebruiken deadname

29 juli 2022 13:47

Tim den Besten (35) heeft zijn excuses aangeboden voor het gebruiken van de deadname van Loiza Lamers (27), de naam die ze bij geboorte kreeg, maar niet meer gebruikt sinds haar transitie naar vrouw. "Ik had beter moeten weten", schrijft de tv-presentator op Instagram.

"Ik had beter moeten weten en dat spijt me"

Op social media besteedde Tim donderdag aandacht aan de cover van de nieuwe LINDA. Daarop staat Loiza, bekend door het winnen van Holland's Next Top Model, in badpak. In een video zoomde Tim in op de heupen van Loiza, van wie hij toen nog niet wist dat ze een trans vrouw is. Hij googelde haar en deelde de zoekresultaten, met haar deadname. "Maar dat is dus niet waarom ik haar kruis filmde", zegt Tim.

Instagram Stories Tim den Besten
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Loiza Lamers in ziekenhuis na aanrijding

Een dag later biedt Tim zijn verontschuldiging aan voor het noemen van Loiza's deadname. "Heb per ongeluk de deadname van Loiza gebruikt want overgenomen uit Wikipedia maar ik had beter moeten weten en dat spijt me." Het noemen van iemands deadname kan als kwetsend worden ervaren omdat het aan kan geven dat je iemands identiteit niet serieus neemt.

Instagram Stories Tim den Besten
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Loiza Lamers denkt anders over kinderen krijgen door relatie

Loiza Lamers moet 'altijd vechten' voor haar plekje in maatschappij

00:43

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!