'Extreme maatregelen Will Smith alleen omdat de wereld meekeek'

04:38

Will Smith praat over incident Chris Rock: 'Ik ben een mens en ik heb een fout gemaakt'

29 juli 2022 17:08

Will Smith (53) heeft voor het eerst op camera gereageerd op de beruchte klap die hij gaf aan Chris Rock (57) tijdens de ceremonie van de Oscars. In een zes minuten durende video geeft de acteur aan zich diep te schamen en spijt te hebben.

"Ik voldeed niet aan het beeld dat mensen van mij hadden"

Volgens de Men in Black-ster was het niet de reactie van zijn vrouw Jada Pinkett Smith die ervoor zorgde dat het rood werd voor zijn ogen, maar besloot hij hem een klap te verkopen omdat hij de grap beledigend en respectloos vond. Ook laat hij weten dat hij en Chris Rock een 'geschiedenis' hebben, maar daarover blijft 'ie vaag. Sinds die bewuste avond hebben de twee elkaar niet meer gesproken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chris Rock ziet zichzelf niet als slachtoffer na klap Will Smith

Spijt heeft de acteur, die door het incident een trauma heeft opgelopen, zeker. Het betreurt hem vooral dat hij zijn fans teleurgesteld heeft. "Ik voldeed niet aan het beeld dat en de indruk die mensen van mij hadden", geeft hij toe.

In de video verontschuldigt Will zich ook tegenover Questlove voor het verpesten van zijn moment. Ook de moeder van Chris Rock kan rekenen op een verontschuldiging: "Ik ben een mens en ik heb een fout gemaakt en ik probeer mezelf niet als een stuk stront te zien." Will vraagt in zijn betoog ook Chris om vergiffenis, maar die zou nog niet klaar zijn om met hem te praten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe gaat het nu met Will Smith?

Will stormde tijdens de uitreiking in maart het podium op toen Chris een grap maakte over het kale hoofd van zijn vrouw. Jada lijdt aan de haarziekte alopecia. De komiek liet eerder deze week tijdens zijn show in New Jersey weten dat hij niet het slachtoffer is in de affaire rond de klap die hij tijdens de Oscarceremonie kreeg. "Ja, het deed pijn, als een motherfucker. Maar de volgende dag ging ik gewoon naar mijn werk. Ik ga niet naar het ziekenhuis voor een sneetje."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!