Beeld © ANP

Aaf Brandt Corstius deelt verhaal over miskraam: 'Ik was zo verdrietig’

1 augustus 2022 11:56

Aaf Brandt Corstius (47) heeft in de podcast 'Marc-Marie & Aaf Vinden Iets' openhartig vertelt over een miskraam die ze heeft gehad voordat ze haar zoon Ben kreeg. De columnist deed dit nadat er een vraag van een luisteraar binnenkwam over een miskraam.

"Toen hebben we ons ook heel eenzaam gevoeld"

In de podcast bespreken Aaf en Marc-Marie aan het einde altijd een probleem van een luisteraar. Afgelopen week kwam er een vraag binnen van een luisteraar die met tien weken een miskraam had gehad en baalde van het feit dat ze destijds nog niemand had ingelicht over de zwangerschap, waardoor zij en haar man zich erg eenzaam voelden met het verdriet. Inmiddels is ze weer zwanger en heeft ze het om deze reden al met acht weken vertelt, maar krijgt ze regelmatig te horen dat het wel 'erg vroeg' is om zoiets te delen. De luisteraar vraagt Marc-Marie en Aaf of zij en haar partner inderdaad 'gek' zijn om het nieuws nu al te delen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marcel en Gijs woest over cartoon over Aaf Brandt Corstius

Aaf besluit daarop haar eigen verhaal te delen. "Ik heb het zelf ook meegemaakt. Ik heb voordat ik Ben kreeg ook een miskraam gehad en ook met 10 weken." De columniste snapt dan ook precies wat de luisteraar bedoelt. "Toen had ik het ook nog aan niemand verteld en toen hebben we ons ook heel eenzaam gevoeld." Volgens Aaf was het vooral moeilijk dat ze eerst mensen moest gaan vertellen dat ze zwanger was om vervolgens er meteen achteraan te zeggen dat ze een miskraam had gehad. "Dus ik snap heel goed dat zij het nu wil vertellen in het geval het misgaat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aaf Brandt Corstius bedankte voor serie in de Linda na 'belediging'

Aaf zet inmiddels dan ook haar vraagtekens bij de 12-weken regel. "Ik kon bijna niet meer functioneren. Ik was zo verdrietig. Bovendien had het ook nog allemaal medische gevolgen, die miskraam moest er zeg maar uit worden gehaald. Dat was echt verschrikkelijk. Ik moest naar het ziekenhuis, dat was echt niks. Toen dacht ik ook, wat is dit voor geks met die 12 weken-regel?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aaf Brandt Corstius voelde rare sfeer bij Loretta in Koffietijd

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!