Beeld © Getty Images

Actrice vond het niet makkelijk om Bridgerton-rol over te nemen

1 augustus 2022 14:26

Voor Hannah Dodd (27) kwam een droom uit toen ze hoorde dat ze in het derde seizoen van de succesvolle Netflix-serie 'Bridgerton' mocht spelen. Toch was het niet altijd makkelijk voor haar, de actrice moest namelijk actrice Ruby Stokes (21) vervangen, die de rol van Francesca speelde. In een interview met 'TVLine' vertelt ze openhartig over de moeilijkheden die dit met zich meebracht.

"Ik wist dat ik echt mijn best moest gaan doen"

Ruby was tijdens de eerste twee seizoenen te zien als Francesca, maar verscheen toen al niet heel vaak voor de camera. Omdat ze de hoofdrol speelt in de Netflix-serie Lockwood & Co besloot ze volledig te stoppen met de rol van Francesca. Al vrij snel daarna werd bekendgemaakt dat Hannah haar zou vervangen in de daarop volgende seizoenen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix hekelt Bridgerton-musical en klaagt makers aan

Hannah stortte zich niet zomaar op de rol van Francesca. Zo vertelt ze dat ze alle acht Bridgerton-boeken heeft gelezen ter voorbereiding. "Ik wist echt niet wat me stond te wachten." Hoewel ze erg blij was dat ze de 'prachtige' rol van Francesca mocht spelen, realiseerde ze zich ook maar al te goed dat het voor de fans van het karakter even slikken zou zijn om een ander gezicht te zien. "Dus ik wist dat ik echt mijn best moest gaan doen", aldus Hannah.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opnames derde seizoen Bridgerton van start gegaan

Hoewel het voor de fans van Francesca dus even moeilijk zal zijn, brengt de komst van Hannah ook een hoop met zich mee. Francesca was namelijk amper te zien in de eerste twee seizoenen, omdat het vanwege haar andere acteerklussen moeilijk was voor Ruby om de opnames regelmatig bij te wonen. Nu Hannah de rol van Francesca gaat spelen is de kans dan ook groot dat ze vaker te zien zal zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yes indeed: Bridgerton-ster Jonathan Bailey heeft nieuwe rol te pakken

Hannah zal pas in het derde seizoen te zien zijn, dus fans zullen nog even geduld moeten hebben. Volgens Eric de Munck is het tweede seizoen ook zeker de moeite waard om te kijken:

Eric de Munck 'smult' van tweede seizoen Bridgerton

03:19

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!