Nicolette Kluijver Beeld © ANP

Nicolette Kluijver is ongevraagd advies zat: 'Heb snelle stofwisseling'

2 augustus 2022 13:08

Als kind was Nicolette Kluijver (37) behoorlijk sportief. Toen ze op haar zeventiende modellenwerk ging doen, veranderde haar relatie met sporten echter. Dat was toen niet langer 'iets wat ik voor mijn lol deed', vertelt ze eerlijk in de nieuwe 'Beau Monde'.

"Je mag niet zeggen: 'Eet eens wat minder’, dus waarom mag het andersom dan wel?"

Als kind reed Nicolette veel paard en zwom ze. Toen ze voor de camera kwam te staan was sporten niet langer iets wat ze deed als hobby, maar werd het een manier om af te vallen. "Ik was op een ongezonde manier heel erg bezig met mijn lijf", blikt ze terug op die tijd. "Altijd de vraag of ik niet te veel at en of ik genoeg had bewogen."

Toen ze op haar 22e bij BNN kwam werken, gebeurde juist het tegenovergestelde en zat sporten niet langer in haar systeem. "Mijn grootste sport was hoelang ik in de kroeg kon staan. Ik dacht dat ik daardoor zou aankomen, maar dat is nooit echt gebeurd", lacht ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nicolette Kluijver vindt lichaam-trends lastig: wat is in en uit?

Toen de presentatrice is een rustigere fase van haar leven kwam, ging ze weer sporten. Volgens Nicolette voelde dat als thuiskomen: "Ik vond het meteen weer leuk en ben er nooit meer mee gestopt."

Inmiddels sport de Expeditie Robinson-ster zo’n zes keer in de week. "Sommige mensen vinden dat extreem en dat is misschien ook zo, maar ik vind het lekker. Ik ben geen avondsporter, dan kan ik niet goed slapen. In de ochtend vind ik het lekkerst. Daar maak ik echt tijd voor", aldus Nicolette.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dochter Nicolette Kluijver niet blij met The Masked Singer: 'Kun je mij echt niet aandoen'

De presentatrice vertelt in het tijdschrift ook gek te worden van mensen die aan haar vragen waarom ze zoveel sport, of haar adviseren meer te eten. "Ik vind die commentaren best gek", verklaart ze. "Je mag niet zeggen: 'Eet eens wat minder’, dus waarom mag het andersom dan wel? Ik vind het ook irritant dat mijn broeken slobberen, maar ik heb een heel snelle stofwisseling. Ik word eerder te dun dan te vol, dus ik moet echt uitkijken als ik veel sport."

De Beau Monde ligt dinsdag in de winkel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoet: Nicolette Kluijver is na lange tijd weer herenigd met kids

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!