Beeld © ANP

Waarom huilt iedereen altijd in Beste Zangers? Claudia de Breij legt uit

2 augustus 2022 17:02

Claudia de Breij (47) deed dit jaar mee aan het nieuwe seizoen van 'Beste Zangers' en dat betekent dat ze een uniek kijkje achter de schermen kreeg. In haar column voor de 'VARA Gids' legt ze uit wat volgens haar de kracht van het programma is en waarom iedereen altijd een traantje moet wegpinken.

"Is dat suikerzoet? Nou en"

Fans van het programma weten wel dat er áltijd een paar nummers tussen zitten die ervoor zorgen dat de mensen op de bank het moeilijk krijgen. Volgens Claudia is dat niet zomaar: er zou namelijk een heel proces aan vooraf gaan. 'Als je meedoet aan Beste Zangers word je door eindredacteur Jan Kapelle urenlang bevraagd op welke muziek ertoe doet in jouw leven', schrijft ze. 'De muziek die je draaide toen je gepest werd, toen je ouders gingen scheiden, toen je voor het eerst verliefd werd, dat soort dingen. En natuurlijk ook daarna, de muziek die je zelf hebt gemaakt, en waarom je dat deed. Dat wordt samen een A4'tje.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Veelgeprezen show van Claudia de Breij zaterdag op tv

Vervolgens krijgen volgens Claudia alle medekandidaten dat blaadje overhandigd. 'Aan de hand daarvan kies je welke liedjes je gaat bewerken. En wat blijkt? Ook de persoon van wie jij dacht 'die is alles altijd komen aanwaaien' heeft zich alleen gevoeld, onzeker, wanhopig.' Doordat je ineens wel van elkaar weet waar iemand doorheen is gegaan, kun je elkaar volgens Claudia 'liefdevoller' tegemoet treden. "Is dat suikerzoet? Nou en. Ik werd er verschrikkelijk blij van, in dit jaar vol oorlog en crises. Even met mensen die anders zijn dan jij genieten van wat je hetzelfde maakt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Claudia de Breij geeft Angela de Jong veeg uit de pan: 'Ik kom je overtoepen'

Iemand die ook in het nieuwe seizoen van Beste Zangers zit, is Roxeanne Hazes. Zij vertelde onlangs nog tegen ons dat zij erg heeft genoten van de opnames: 

Roxeanne Hazes genoot van kinderloze opnames van Beste Zangers

02:04

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!