Tanja Jess Beeld © ANP

Tanja Jess teleurgesteld: 'Als het niet zo erg was, was het bijna lachwekkend'

5 augustus 2022 17:45

Met groeiende verbazing, teleurstelling en ook boosheid keek Tanja Jess (55) de afgelopen weken naar hoe hufterig gedrag het nieuws haalde en hoe het meermaals werd afgedaan als een incident. Volgens de 55-jarige zijn we in Nederland momenteel 'niet bepaald bestand tegen hufterigheid'. Dat schrijft ze in haar nieuwste column voor 'Margriet'.

"Zo bijzonder dat de media ook dat hardnekkig 'incidenten' blijft noemen"

De zogenoemde 'incidenten' van de laatste tijd hebben het voor Tanja duidelijk gemaakt dat we met een  structureel hufter-probleem zitten. Als voorbeeld noemt ze kaarsenrel van Johan Derksen en de mannelijke fans van Max Verstappen die in Oostenrijk vrouwen lastigvielen en seksistische, racistische en homofobe beledigingen riepen.

'Uitspraken Johan Derksen bijzonder pijnlijk voor slachtoffers'

04:38
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tanja Jess licht 'uit verband getrokken' uitspraken over vreemdgaan toe

Tanja bespreekt ook de berichten over het Amsterdams studentencorps. 'Daar was natuurlijk al veel eerder van alles over te doen. De mishandelingen tijdens de ontgroeningen van corpsen, met soms fatale gevolgen, zijn al sinds jaar en dag aan de orde. Zo bijzonder dat de media ook dat hardnekkig 'incidenten' blijft noemen', spreekt ze zich uit. 'Als het niet zo erg was, was het bijna lachwekkend.'

Ook Tanja is, in haar jonge jaren, vaak genoeg aangesproken door beschonken corpsballen. 'Dus ik was wel woest, maar niet verbaasd toen ik van dit voorval hoorde. Het enige verschil was dat er nu beelden van deze cultus waren uitgelekt', schrijft ze in het bla.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tanja Jess en Charly Luske op zoek naar hun 'vorm' na affaire

Tanja is boos, teleurgesteld en verslagen. 'Dit is dus Nederland. Het land van het eerste homohuwelijk en van de Dolle Mina’s. Het land van de Gaypride, van de Rutgers Stichting en van Aletta Jacobs... Zijn we dan echt geen fluit opgeschoten?!' sluit ze haar column af.

De hele column van Tanja lees je in Margriet.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!