Leo Driessen Beeld © ANP

Leo Driessen vindt dat Marco Borsato te hard is aangepakt

6 augustus 2022 09:21

Voetbalcommentator en songwriter Leo Driessen (67) vindt dat Marco Borsato (55), voor wie hij talloze hits schreef, te hard is aangepakt. Hij noemt het 'schandalig' dat de zanger al aan de schandpaal is genageld zonder dat er iets bewezen is.

"Het is nogal wat dat je mensen de maatschappij uit kickt voordat ze veroordeeld zijn"

"We leven in een woke wereld hè. Het is nogal wat, hoor, dat je mensen de maatschappij uit kickt voordat ze veroordeeld zijn", zegt de Leo in Het Parool. "Ik vind het verschrikkelijk dat we elkaar geen enkele ruimte meer gunnen en mensen geen fouten meer mogen maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon reageert op aantijgingen Marco Borsato: 'Ik wist het al'

Marco ligt sinds eind vorig jaar onder vuur vanwege vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een 22-jarige vrouw deed aangifte van 'onzedelijke betastingen' door de zanger. In januari beschuldigden nog enkele oud-kandidates en medewerkers van The Voice of Holland de artiest van ongewenste aanrakingen. Op dit moment loopt er een onderzoek naar de gebeurtenissen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Iris Hond na Marco Borsato-affaire: 'Verkeerd beeld van mij'

"Waar rook is, is vuur, zeggen mensen over die affaire met Marco, maar het is zo'n delicate kwestie", vindt Leo. "Het kan ook zomaar zijn dat iemand wraak wil nemen. Ik weet het niet, niemand weet het. Maar iedereen heeft hem aan de schandpaal genageld. Schandalig. We hebben geen geduld meer."

Leo schreef in de beginjaren van Marco's carrière samen met Han Kooreneef hits als 'Dromen Zijn Bedrog', 'Waarom Nou Jij' en 'Margherita'.

Rob Goossens 'niet verbaasd' over boycot Marco Borsato

04:16

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!