Splinter Chabot Beeld © ANP

Splinter Chabot ontdekt Canal Parade voor het eerst vanaf de wal

6 augustus 2022 14:23

Splinter Chabot (26) beleeft zaterdag pas z'n eerste Canal Parade vanaf de wal. De presentator en schrijver ziet het feest nu van een heel andere kant, zo ontdekte hij tijdens het liveverslag op NPO 1 dat hij maakt met Rik van de Westelaken (51).

"Ik heb altijd jaren op boten gestaan, nooit langs de kant"

Volgens Splinter is het ook aan de kant 'heel erg leuk en heel erg gezellig'. "Ik heb altijd jaren op boten gestaan, nooit langs de kant", zo vertelde hij aan zijn co-host Rik. "Ik kreeg de vraag of ik naast jou plaats wilde nemen, dat vind ik natuurlijk te gek."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pride-boodschap koningspaar met veel enthousiasme ontvangen

"En het is ook heel leuk om de parade voorbij te zien komen. Maar ik realiseerde me dus wel ineens: 'oh, shit dat betekent dus dat ik niet meer op een boot sta'." Volgens Splinter voelde het altijd heel bijzonder om op een van de boten te staan. "Want de stad omarmt je."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze bekende Nederlanders vieren Pride in Amsterdam

Toen hij jaren geleden nog probeerde te ontdekken wie hij precies was, had Splinter overigens weinig met de Canal Parade. "Toen dacht ik: dit ben ik denk ik niet. Maar dat is ook de verkeerde beeldvorming", aldus de presentator. "Op een gegeven moment ging ik ook zien wie er nog meer allemaal bij waren en wie er allemaal meevaart. Eigenlijk is alles natuurlijk schitterend."

De beroemde botenparade in de grachten van Amsterdam vindt dit jaar voor de 25e keer plaats.

Splinter en Rik brengen verslag uit van Pride: 'Groot spektakel!'

01:43

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!