Olivia Newton-John Beeld © Getty Images

BN'ers verdrietig om overlijden Olivia Newton-John

8 augustus 2022 23:04

Bekende Nederlanders hebben maandagavond op sociale media bedroefd gereageerd op het overlijden van Olivia Newton-John. De actrice en zangeres, bekend van haar rol als Sandy in de musical 'Grease' uit 1978, overleed op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker.

"Een jeugdidool is er niet meer"

Sylvie Meis deelt een foto van haar met Olivia. 'Ik hoop dat je rust hebt. Ik voel me vereerd dat ik jou heb mogen ontmoeten vlak nadat ik herstelde van m'n chemokuur tegen borstkanker. Nu heeft die ziekte, waar jij zo hard tegen hebt gestreden, jouw leven afgenomen', schrijft ze op Instagram. Ook royaltywatcher Marc van der Linden deelt een foto van hem samen met zijn 'eerste liefde'. 'Rust in vrede', schrijft hij. 

"Een jeugdidool is er niet meer!" twittert dj Erik de Zwart, die warme herinneringen koestert aan Newton-John. "Heb haar een keer ontmoet en mogen interviewen in Ahoy. Een legende." Ook andere prominenten spreken van een jeugdidool. "Zoveel jeugdherinneringen. Veel te jong gestorven", schrijft acteur Jon van Eerd. "Ik was smoorverliefd op Olivia Newton-John uit Grease", deelt collega-acteur Diederik Ebbinge. "Op het verlegen kakmeisje dan. Toen ze op het eind strak in het leer en in de krul op die kermis verscheen was de lol er voor mij volledig af", voegt hij er met een kwinkslag aan toe.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olivia Newton-John overleden op 73-jarige leeftijd

Dj Jeroen van Inkel en presentator Jan de Hoop noemen het overlijden van de Brits-Australische 'veel te vroeg'. "Wat een drama. Veel te jong", aldus de NPO Radio 2-jock. "Oprecht jammer en verdrietig", aldus de voormalig RTL Ontbijtnieuwslezer. "Een mooi mens Olivia gaat veel te vroeg van ons heen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John Travolta aan Olivia Newton-John: 'Je maakte onze levens beter'

Bettina Holwerda, die in 2008 de rol van Sandy speelde in de Nederlandse uitvoering van de musical Grease, deelt op Instagram een foto van Newton-John. "De enige echte Sandy. Wat een voorbeeld, wat een ster", schrijft ze erbij. Haar echtgenoot Jim Bakkum, die in het stuk de rol van haar tegenspeler Danny vertolkte, schrijft: "Voor altijd Sandy. R.I.P. Olivia Newton-John".

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!