Jaap Reesema Beeld © ANP

Jaap Reesema in zijn nopjes met deelname Beste Zangers

11 augustus 2022 07:00

Jaap Reesema (37) is vanaf donderdag een van de zeven deelnemers aan het jubileumseizoen van 'Beste Zangers'. De zanger, die ook al eens te zien was in de Vlaamse variant 'Liefde voor Muziek', heeft ervan genoten, vertelt hij aan het ANP.

"Ik heb altijd gezegd dat ik het liefst Nederlandstalig wilde zingen"

"Het is simpel. Ik vind het een tof programma, hou van alle genres én kan nummers schrijven en herschrijven. Het past dus helemaal in mijn straatje", zegt Jaap over zijn deelname. Samen met Claudia de Breij, Nielson, Ferdi Bolland, Sarita Lorena, Blanks en Roxeanne Hazes reisde hij eerder dit jaar naar het Spaanse Sevilla voor de opnames van het programma.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Kötter en Jaap Reesema over heftig kinderwens-traject

Gevraagd naar de mooie momenten die hem zeker bijblijven, noemt Jaap direct die keer dat Claudia voor hem zong. "Claudia de Breij heeft voor mij een heel mooi liedje gezongen. Heel persoonlijk ook. Teksten doen mij meestal minder dan melodie dus ik had niet verwacht dat Claudia, die ook natuurlijk ook een prachtige stem heeft, mij het meest zou raken met een prachtige tekst die ook nog eens heel persoonlijk was. Maar het gebeurde meteen. Of het een hit wordt weet ik niet, misschien is het daar te persoonlijk voor", zegt de zanger.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Kötter en Jaap Reesema over kwade dronk: 'Misdragen ons zelden'

Hoewel het de eerste keer is dat Jaap in Beste Zangers te zien is, was hij dankzij zijn gastdeelname aan de Vlaamse variant, Liefde voor Muziek, wel al bekend met het format. Toch ziet de Nederlander wel verschillen, vertelt hij. "In België is het meer een reality-programma, daar spelen gesprekken buiten de optredens om bijvoorbeeld een grotere rol. Er is ook geen presentator, terwijl ik de rol van Jan Smit in Beste Zangers een meerwaarde vind voor de sfeer. Hij doet dat echt supergoed."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoon Jaap Reesema inspiratie voor Oekraïne-liedje

Het optreden in Liefde voor Muziek leverde Jaap uiteindelijk behalve een nummer 1-hit in België, ook het juiste moment op om weer vaker in het Nederlands te gaan zingen, vertelt hij. "Ik heb altijd gezegd dat ik het liefst Nederlandstalig wilde zingen, maar kon daar lange tijd mijn weg niet in vinden. Toen we met 'Kom Maar Dichterbij' in België op 1 kwamen, dacht ik wel: dit is mijn kans, die moet ik pakken", blikt Jaap terug.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Kötter en Jaap Reesema moeten 'hard werken' op vakantie met kinderen

Samen met de Vlaamse zangeres Pommelien Thijs nam de zanger, dit keer onder zijn eigen naam, daarna het door hemzelf geschreven nummer 'Nu Wij Niet Meer Praten' op. Het werd ook een nummer 1-hit. In Vlaanderen, maar nu ook in Nederland. Inmiddels is de zanger met 'Alles Komt Goed' nóg een hit verder en zou hij graag een paar wat grotere, eigen shows willen doen. "In België, maar vooral ook hier in Nederland. Nederland is mijn land. Het is leuk als je daar ook je waardering krijgt."

Jaap Reesema wil opnieuw scoren in België

01:59

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!